keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Sun + Sea + Family = HOLIDAY

Loma meni loistavasti ja nyt ollaan nautittu keväisistä päivistä kotonakin jo yli viikko. Loman alku ei vaan sujunut ihan oppikirjojen mukaan, sillä en ollut muistanut tarkistaa lapsien passien voimassaoloa ollenkaan. Thaimaa vaatii passin voimassaoloa 6kk loman loppumisen jälkeen ja Oskun passi vanheni jo kesällä 2014. Sydän jätti muutaman lyönnin väliin, kun mieheni soitti Shanghaista sunnuntaina iltapäivällä ja tarkisti asiaa. Ei auttanut muu, kun laittaa pakkaamiseen vauhtia ja lähteä lentokentälle klo 17.00...olimme siis suunnitelleet, että lähdemme kentälle klo 20.30. Lentokentän poliisi sulkee toimistonsa klo 19.00, joten meille jäi viisi tuntia aikaa, ennen koneen lähtemistä. Väliaikainen passi kuitenkin saatiin ja Osku huokaisi hetken...


Saimme ajan kulumaan kentällä, ja vihdoin kun boarding oli alkamassa, Osku sanoi, että mahaan sattuu. Pyysin herraa käymään vielä vessassa ennen koneeseen menemistä. Kun löysimme omille paikoillemme, Osku oksensi ensimmäisen kerran ja jatkoi oksentamista ihan koko 10,5h lennon ajan. Siinä vaiheessa tuntui jo siltä, että nyt koetellaan sitten oikein kunnolla. Oskulla on ollut usein matkapahoinvointia, mutta lopulta en oikein edes tiennyt oliko kyseessä matkapahoinvointi vaiko joku raju vatsatauti. ONNEKSI tauti ei tullut muihin ja vietimme loman ilman mitään vastoinkäymisiä.

Perillä odotti onneksi +34 lämpötila ja öisin lämpötila laski +26 asteeseen...ihanaa!! Olemme lomailleet aikaisemminkin Thaimaassa, joten emme suunnitelleet lomalle muuta ohjelmaa, kun yhden päivän snorklausreissun Phi Phi -saarille. Muina päivinä uitiin, syötiin ja nautittiin. Norsuajelut jätettiin kokonaan väliin.

Loman jälkeen isukin oli vähän vaikea lähteä taas eri suuntaan kun perhe. Minä ja lapset jatkoimme lomaa vielä päivän sen jälkeen kun isukki oli jo taas töissä Kiinassa. Shanghaista on ihana 4,5h lento Thaimaahan, joten täytyy alkaa katselemaan talvilomakohteita ensi talvelle :)


1 kommentti: