sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Mökillä

Viime viikonloppu oli aivan ihana ja päätimmekin pakata kimpsut ja kampsut ja lähteä mökille. Etsimme neljä vuotta mökkiä tai lähinnä mökkitonttia ja vihdoin viime kesänä löysimme unelmapaikan. Meillä oli kolme kriteeriä, joista pidimme kynsin ja hampain kiinni: maksimissaan tunnin ajomatka, hyvä järvi ja tontin pitäisi olla "oikeinpäin" eli ilta-aurinkoon. Meiltä kotoa mökille ajaa 45 minuuttia ja tontti on niemenkärki, joten aurinko paistaa sinne lähes koko päivän. Lisäksi tontilla oli jo valmiiksi pieni vanha mökki, jonka kunnostimme ja pystymme olemaan siinä nyt muutaman vuoden. Uuden mökin suunnittelu on jo alkanut, mutta jotenkin tähän väliin mökin rakentaminen ei nyt vaan onnistu :)

Mökillä on myös vuonna 1975 rakennettu savusauna, jota lämmitettiin viime kesänä pari kertaa. Saunan lämmittämiseen tarvitsee kyllä aikaa ja pitkään pinnaa (ei meikäläisen hommaa...)
Viime kesänä kaadettiin lähes 20 puuta tontilta ja raivattiin muutenkin pihapiiriä, joka oli kovasti metsittynyt. Muutama puu kaatui myös veteen :) Bona-koiramme on rodultaan portugalinvesikoira, muttei kertakaikkiaan uskalla mennä uimaan...todellinen vesikoira!!

Pojat nauttivat kalastamisesta ja yleensä vaan mökillä touhuamisesta. Meidän 14v neiti ei kovin innoissaan ole mökille lähdössä, mutta aina välillä saadaan neitokainenkin mukaan...vaikkei DNA-liittymä toimikaan mökillä ;) Tänä kesänä mökillä vietetään varmasti paljon aikaa, sillä muuttokuorma lähtee parin viikon kuluttua ja kotiin jää vaan vähän huonekaluja. Toivotaan siis heinäkuun helteitä, että mökillä olisi kiva olla!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti