torstai 31. heinäkuuta 2014

Moottoripyöräilemässä

Moottoripyöräily tai tarkemmin sanottuna pyörän kyydissä istuminen on sitten kivaa! Nautin maisemista, tuoksuista ja omista ajatuksista. Viime viikolla olimme kolmen päivän moottoripyöräretkellä mieheni kanssa. Sää oli todella helteinen ja ajovarusteissa meinasi tulla hiki. Ajaessa kuumuutta ei niin huomaa, mutta kun pysähtyy alkaa hiki virrata samantien. Alkuperäisenä ajatuksena oli lähteä opiskelukaupunkiimme Lappeenrantaan, jossa asuu edelleen paljon ystäviämme sekä siskoni perheineen. Lappeenrannan reissuun olisi pitänyt varata vaan enemmän aikaa, joten päädyimme ajelemaan tässä lähimaastoissa ja yöpyä mökillä.

Ensimmäisenä päivänä ajelimme Pälkäneen, Valkeakosken ja Kangasalan kautta mökille. Valkeakoskella oli hyvä pysähtyä syömään jätskit ja matkan varrella näkyi myös nykyisin harvinainen näky eli heinä kuivumassa seipäillä...niitä piti tietysti kuvailla ja ottaa vielä parit selfiet :)Seuraava pysäydyspaikka oli Kangasalan Vehoniemellä sijaitseva kahvila ja näkötorni. Kahvila on upealla paikalla ja sen yhteydessä sijaitsee automuseo. Ruokia odotellessa kävelimme automuseon läpi ja siellä oli vaikka mitä auto-aiheista esillä. Kahvilan vieressä on myös näkötorni, josta oli todella upeat näkymät!!
Näkötorni


Näkymä näkötornilta


Näkötornin rappuset


Iltapäivällä ajelimme mökille uimaan, sillä ajattelimme käydä vielä illalla katsomassa meille ajankohtaisen näytelmän "Pirun kiinalainen juttu" Tuuloksen kesäteatterissa. Näytelmä oli hauska ja on todella hienoa, että tuollaisia talkoo-voimin pyöriviä kesäteattereita vielä löytyy. Illalla oli sitten ihana nauttia hiljaisuudesta mökillä :)

Seuraavana päivänä hyppäsimme taas jo aamusta pyörän kyytiin ja lähdimme ajelemaan mutkateitä kohti Padasjokea, jossa mummoni asuu. Ajelimme pienien kylien läpi ja poikkesimme myös ihanassa sisustusliikkeessä Suvimarjassa Auttoisilla.Matkan varrella näkee usein lähes "kuolleita" kyliä. Kaupat, pankit ja postit ovat sulkeneet ovensa ja siirtyneet isompiin keskuksiin. Mutta onneksi on vielä jäljellä myös kyliä, joissa on elämää ja sellaisissa pienissä kylissä onkin aina mukava pysähtyä. Rautajärven kylässä oli kauppa ja pieni "baari" jossa pysähdyimme kahville ja jätskille. Ihmisiä on mukava seurata kun kaikki tuntevat toisensa ja nauru raikaa :)
Baarissa oli myös levyautomaatti ja vanha Pappa-tunturi seinällä koristeena


Iltapäivällä ajelimme takaisin mökille vaihtamaan vaatteita, sillä hyvät ystävämme järjestivät synttärijuhlat Evolla. Juhlat olivat todella mahtavat ja meno jatkui pitkälle yöhön. Yön pimeinä tunteina ajelimme paikallisen taksikuskin kyydillä mökille ja aamulla nukuimme pitkään.

Illalla kotiin ajellessa pysähdyimme vielä matkan varrella ihmettelemään lehmiä. Ihmettely taisi olla molemminpuolista, sillä ensin lehmiä oli lähellä vain muutama ja lopulta koko porukka tuli meitä katselemaan :)
Moottoripyöräilyssä meillä on vielä käytössä vanhat kunnon kartat, välillä täytyy sitten pitää taukoja kun karttaa pitää kääntää :) Meillä on ollut pyörä nyt seitsemän vuotta ja olen alusta lähtien puhunut kypäräpuhelimista, joiden avulla voisimme mieheni kanssa jutella ajon aikana...mutta ei! Isäntä laittaa korvatulpat korviin ja sanoo, että jutellaan sitten taas perillä. Että näin meillä, no, tuleepahan ainakin mietittyä rauhassa ihan omia juttuja :)

4 kommenttia:

 1. Kävin lukemassa puolen vuoden kuulumiset. Voi miten hauskaa, että jaksat / ehdit rakentaa blogia. Se on tietenkin tärkeä meille muille, mutta erityisen tärkeä se on juuri nyt sinulle elämän jäsentäjänä. Suuren ja vauhdikkaan perheen kanssa tapahtuu koko ajan niin paljon. Maailman katsominen kameran kanssa on kiinnostavaa ja kuville on nyt blogissa paikka tarinan tueksi. (Ne hölmistyneen näköiset lehmät oli aika huiman näköinen joukko.)

  Suomen kesä on ollut juuri nyt teille lempeä ja suloinen. Paljon, paljon onnea ja rohkeutta teille matkaajille. Odotan innokkaan blogin jatkoa. <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos Leena kauniista sanoista :) ajattelin, että tämä on todella hyvä tapa kertoa kaikille meidän kuulumisia ja samalla pitää itselle pienimuotoista päiväkirjaa. Sähköpostin kirjoittaminen ja siihen kuvien lisääminen on aina jotenkin "hankalaa" joten tänne voi kirjoittaa aina kun jotain tapahtuu...ja meillähän tapahtuu :)

  VastaaPoista
 3. Moi Sanna. Mukavaa tekstiä ja kivoja kuvia! Mielenkiintoista lueskella teidän "avointa päiväkirjaa". Terkut Jannelle ja pesueelle. T:Kaape

  VastaaPoista
 4. Kiitos Kaape :) Kerron terkkuja ja kirjoittelen ahkerasti kuulumisia!

  VastaaPoista