perjantai 8. elokuuta 2014

Bona Portugalinvesikoira

Jos ihmisellä on neljä lasta, niin täytyyhän sitä tietysti vielä ottaa myös koira. Asuessamme Prahassa meidän koko perheelle tuli ihan mahdoton koirakuume. Olihan asiaa mietitty toki aikaisemminkin, mutta Prahassa koiria oli lemmikkeinä todella paljon, joten aloimme miettimään asiaa oikein tosissaan. Lueskelin kaikenmaailman oppaita ja tein "millainen koira sinulle sopii" -testejä ja lopulta päädyimme vesikoiraan. Ajattelimme espanjanvesikoiraa, mutta Tsekistä ei oikein löytynyt espanjanvesikoiran kasvattajia. Portugalinvesikoira on hyvin paljon samantyyppinen koira, joten päädyimme siihen rotuun.

Bona syntyi heinäkuussa 2011 Kennel Cordatan pentueeseen www.cordata.cz ja saimme pienen karvapalleron kotiimme syyskuussa. Oli siinä aluksi ihmettelemistä. Bona on alusta asti osannut leikkiä lasten kanssa todella hyvin ja antaa varsinkin pienten poikien tehdä suurinpiirtein vaikka mitä, hermostumatta koskaan.Bona lomailemassa Alpeilla

Ja kesälomalla Kroatiassa

Mökillä


Nyt Kiinaan muuttaessa on pitänyt miettiä todella tarkkaan mitä ihmettä teemme Bonan kanssa. Bona matkustaisi Kiinaan "rahtina" ja lentokentällä Helsingissä pitäisi olla jo hyvissä ajoin. Kiinassa odottaisi sitten 7 päivän karanteeni + 23 päivän kotikaranteeni. Bona on aikamoinen arkajalka ja pelkää hyvin usein monissa eri tilanteissa. Niinpä olemme päätyneet siihen, että Bona muuttaa nyt mieheni siskolle, joka on aina rakastanut eläimiä todella paljon. Bona on ollut usein heillä jo hoidossa, joten paikka on tuttu ja kaverina Bonalla on väliaikaiskodissa labradorinnoutaja Kaapo. Koska Bona pääsee hyvään väliaikaiskotiin, on itselläkin hyvä mieli jättää koira Suomeen. Ikävä tulee varmasti, mutta kai koirallekin voi soittaa FaceTime-puheluja :) 

2 kommenttia:

  1. Hienoa päästä lukemaan perheenne kuulumisia tätä kautta! Luin kaikki aikaisemmat kirjoituksesi ja erityisesti jäi mieleen kaksosista kertova juttu - liikuttava! Ihana perhe teillä! Tsemppiä uusiin haasteisiin!

    Halaus Tuulilta

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tuuli <3 Yritän kirjoitella ahkerasti meidän kuulumisia. Meidän perheessä tunnetusti tapahtuu koko ajan jotain :)

    VastaaPoista