torstai 28. elokuuta 2014

Koulussa ja skoba-kaupoilla

Koulu on lähtenyt tosi hyvin käyntiin. Maanantaina hyppäsin aamulla mukaan koulubussiin ja menin pienten poikien kanssa päiväkotiin. Pojat menivät hienosti heti mukaan touhuihin, joten puolen tunnin jälkeen sain luvan lähteä kotiin :) Onneksi pojat olivat jo viime vuoden Suomessa Jaarlin päiväkodissa, jossa englantia puhutaan päivittäin ja tietyt sanat ja lauseet on jo tuttuja.Koulukamat valmiina ekaa paivaa varten

 
Odotellaan bussia :)


Pojat menivät täällä nyt Kindergarteniin eli eskariin.

 


Jo heti tiistaina Samu oli bussista tullessaan yhtä hymyä, kun oli saanut uuden kaverin. Tytön, joka oli heti piirtänyt Samulle kuvan..voi meidän hurmuria <3
Meidan koulu ja päiväkoti ovat kasvaneet muutaman vuoden aikana hurjaa vauhtia. Puitteet ovat hienot ja uudet. "Pientä" kritiikkiä lapsilta tulee ainoastaan koulupäivien pituudesta. Bussi lähtee klo 8.00 ja lapset ovat kotona klo 16.00. Matkaa koululle on vajaa 10km, mutta liikennettä täällä on aina...no, tosi paljon ;) 


Paivakodin pihaa


Hiekka"laatikko"

Koulubusseja odottamassa 
Oskulla ja Karalla on ollut jo matikan ja englannin lähtötasotestit. Niitäkin vähän jännitettiin, mutta turhaan, hyvin ne meni!! Osku jännitti aluksi myös englannin puhumista, mutta sieltä takaraivosta sekin taas tuli ja nyt pääsee heti mukaan juttuihin, kun englanti on jo niin varma. Lätkää Osku lähtee treenaamaan heti kun meidän kamat ja siellä oleva lätkäkassi saapuu :)

Ainiin, käytiinhän me skoba-kaupoillakin. Nyt on sitten menopeli, jolla pääsee vähän pidemmällekin. Tiistaina käytiin isännän kanssa kahdestaan muutaman kilometrin päässä olevassa kaupassa ja olihan se aika hurjaa. Pyörät, mopot mitä ihmeellisemmät kuormat kyydissä, autoja, kuorma-autoja ja linja-autoja. Siellä me mentiin tukat hulmuten seassa. Liikennevaloissa katseltiin sitä menoa ja mieheni naureskeli, että ei tästä enää puutu kun se, että hevonen laukkaisi tuolta jostain vastaan :) :) 


Kara ja meidan kuski valitsemassa hyvaa variaJa valintana oli yllatys yllatys valkoinen :)

 


Suomen lipusta tunnistaa meidan skoban...skoottereita ja mopoja nimittain riittaa :)


Pikkuhiljaa siis aletaan kotiutumaan. Onhan täällä kaikki niin erilaista. Tässä talossa aiemmin asunut saksalaisperhe suositteli, että pyytäisimme heti uuden astianpesukoneen. Meillä on mukava vuokranantaja ja uusi kone tuli perjantaina illalla. Asentaja tuli klo 20.30 ja asensi konetta 2,5h ja lähti kotiin puolilta öin. Asentaja teki NIIN kiinalaisia sähkötöitä, että huhhuh. Kun sähköjohto ei ylettänyt, niin naps vaan se poikki ja lisää johtoa peliin. Ihan hyvin astianpesukoneen sähköjohto voi olla tehty kolmesta eri pätkästä :) Yllättäen astianpesukone ei sitten tämän 2,5h asennuksen jälkeen toiminut, mutta herra tuli uudelleen sunnuntaina, oli taas 2,5h ja nyt se toimii!!! 

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa mukavalta ja jänskältä. Nopeasti asetutte. :-) Terveisiä!

    VastaaPoista
  2. Voi vitsi, miten upeita kokemuksia saatte siellä maapallon toisella puolella :))

    VastaaPoista