torstai 21. elokuuta 2014

Ni hao...eka viikko Kiinassa

Moikka :) Nettiyhteydet toimii ja palomuurit on kierretty, jes! Täällä on satanut koko viikon oikein tosissaan ja tänään heräsin auringon säteisiin ja ponkaisin heti ylös. Sininen taivas ja lintujen laulu..ihanaa!!
 

Meidan kotikatu


Sininen kaunis taivas


Kirjoittelen nyt vähän viikon tapahtumista. Tämä bloggerkaan ei toimi ilman palomuureja kiertävää ohjelmaa, joten sellaiset piti hankkia heti, kuten myös paikalliset puhelinliittymät. Nyt päästään taas kaikkialle minne pitääkin ja kuulumiset tulee myös päivitettyä.

Paljon on viikon aikana tapahtunut. Ehkä mieleenpainuvin kokemus minulle oli asumislupaan vaadittava lääkärintarkastus. Mieheni oli varannut sinne minulle ajan ma-aamuksi klo 9.30. Perillä minua odotti nainen, joka neuvoi mitä pitää tehdä että päästään alkuun. Täytettiin papereita ja otettiin kuvia. Varsinaiseen lääkärien tarkastukseen piti sitten riisua vaatteet ja pukea valkoinen aamutakki päälle. Siellä me sitten oltiin kaikki tähän maahan haluavat aamutakissa kapealla käytävällä. Homma toimi tosi hienosti liukuhihna-meiningillä. Ensin menin vaakaan joka mittasi kummallisesti myös pituuteni, sieltä lääkärin luo, joka paineli mahaa ja otti verenpaineen. Puoli tuntia kestävän kierroksen aikana kävin aika monen lääkärin luona ja minusta otettiin sydänfilmiä, keuhkojen röntgenkuvat, näkö, verikoe, munuaisten ultra. Verikokeessa isokokoinen turkkilainen mies pyörtyi ja tuli vähän dramatiikkaakin tuolle retkelle. Mutta selvisin, vaikka jännittikin. Sisältä en uskaltanut ottaa kuvia, mutta papereista, joita piti kuljettaa mukana nappasin kuvan :)
Paperit ja sydanfilmitHauska tapaus sattui sitten taas oli viime perjantaina, kun isäntä tuli töistä ja sanoin että pitäisiköhän tuohon nurmikon leikkaukseen tilata joku mies? Isäntä soitti clubille ja vartin päästä pihassa (joka ei siis todellakaan ole iso) hääräsi SEITSEMÄN kiinalaista!! Salakuvaan saatiin vain viisi, kun kaksi miestä ajoi nurmikkoa.
Viikon aikana on tutustuttu myös moniin ihaniin uusiin ihmisiin. Opittu paljon uutta, käyty Ikeassa ja ruokakaupassa. Eilen kuulimme, että kontti on nyt purettu laivasta ja tullaus alkaa näinä päivinä. Toiveissa siis olisi, että saisimme tänne aika tyhjään kotiin pian tavarat ja pääsisin sisustamaan kotia!! Viikonloppuna oli myös meidän viereen rakennettavalla asuinalueella Pool Partyt ja pojat nauttivat uimisesta. Vaikka sää on ollut pilvinen, on lämpötila joka päivä lähes 30 ja kosteusprosentti lähellä sataa :)


 

Hienosti on siis mennyt. Huomenna on koululla Orientation Day ja maanantaina se todellinen arki sitten koittaa kun koulu alkaa, aikalailla jo koko sakkia jannittaa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti