lauantai 11. lokakuuta 2014

Uusi elämä romuille

Lueskelin muutamaa Kiina-blogia ennen tänne muuttamista ja parissakin eri blogissa oli maininta ja kuvia romuvarastosta, jossa "aarteita" riittää. Päätimme alkuviikosta kahden ystäväni kanssa, että lähdetään perjantaina aikaisin aamulla matkaan. Täällä parinkymmenen kilometrin matkaan voi hyvin mennä kaksi tuntia, joten kaupassa käyminen on aikamoista kellon kanssa kilpaa juoksemista.

Romuvarasto sijaitsee joen toisella puolella eli Pudongissa ja matka taisi mennessä kestää 1,5h. Rakennus näytti ulkoapäin siltä, että kohta se romahtaa ja sisällä näky oli...no, mieleenpainuva :) vanhaa tavaraa, arkkuja, tuoleja, torvia, buddhia, matkalaukkuja...ihan vaikka mitä. Eikä siis todellakaan mikään ollut nätisti hyllyssä vaan etsimällä sieltä löytyi vaikka mitä. Hyttyset olivat sisällä vähän kiusana, mutta paikan pitäjä oli varautunut myös hyttysmyrkkyyn. Taskulamppuja sai myös lainata ja tietysti laskukonetta tinkimiseen.

Minulla ajatuksena oli löytöä matkalaukku, vanha sutiteline, johon voin ripustaa koruja (kiinalaisia merkkejä tehdään paljon sudeilla ja näitä sutitelineitä käytetään sitten sutien kuivattamiseen/säilyttämiseen) ja pieniä kuluneita kiinalaisia jakkaroita. Katselin kerran Suomessa tuollaisen pienen jakkaran hintaa...hinta oli 49€...nyt maksoin 5€ :)
Rohkeasti vaan sisaan
Peltipurkkeja joka lahtoon

Vaikea noita on lahtea vertailemaan mika on kivoimman nakoinen ;)Tuosta kasasta kaivoin omat kaksi jakkaraani

Löysimme lopulta kaikki kolme vaikka mitä. Ostin kaksi jakkaraa, kaksi sutitelinettä ja sen matkalaukun. Kotona "pienen" putsauksen jälkeen tavarat löysivät heti paikkansa (vaikka mieheni aina epäileekin tavaroiden 'tarpeellisuutta'...) mutta tadaa...kaikki tavarat on käytössä ja nyt meillä on yksi matkalaukku Suomesta, yksi Tsekistä ja yksi Kiinasta.
Jokaisella laukulla on oma tarinansa

Jakkaroille loytyi myos heti kiva paikka

Ja korut loytyy nyt kaikki omalta paikaltaan2 kommenttia:

  1. Olipas huikee kauppa!! :) Jos ei tietäisi, mitä sieltä voi löytää, tuskin tulisi muuten mentyä... Vähän karun näköinen sisältä ja ulkoa. ;-) Mutta miten ihania löytöjä oletkaan tehnyt! Kaikki mahtavia, mutta toi koruteline on kyllä todella hieno!

    VastaaPoista
  2. Ala muuta sano Jaana ;) heti aloin jo miettimaan, mita seuraavalla kerralla hankkisin. Siella on paljon myos arkkuja ja huonekaluja ja kunnostavat ne siella valmiiksi ja tuovat kotiin :)

    VastaaPoista