perjantai 17. lokakuuta 2014

Voihan taobao

Ei ole nettishoppailukaan aina helppoa....ainakaan Kiinassa :) Täällä on käytössä taobao-niminen nettikauppa, josta ihan oikeasti löytää mitä ikinä ajattelee vaan tarvitsevansa...vähän niinkuin eBay, mutta tosi paljon suuremmassa mittakaavassa, feikkejä ja aitoja :) Olen moneen kertaan jo törmännyt kysellessäni mistä mitäkin saa, että tilaa taobaosta, ne tulee sieltä suoraan kotiin. Pari kertaa olin vieraillut taobaon sivuilla. Tuotteiden etsiminen sieltä on ihan helppoa, mutta olin myös kuullut, että rekisteröityminen on aika vaikeaa. Ja todellakin, vaikeaa se on.

Tähän rekisteröitymiseen järjestetään kursseja ja kahden tunnin kurssin aikana olisi tarkoitus luoda tili ja ladata sinne tilille rahaa. Olin ystäväni kanssa muutama viikko sitten tällä peruskurssilla, mutta silloin minulla tuo tilin luominen tökki niin pahasti, ettei siitä lopulta tullut mitään. Tänään olin sitten uudelleen samalla kurssilla ja opettaja oli ottanut selvää uusista tavoista rekisteröityä. Syy tähän tökkimiseen oli se, että minulla oli liian uusi puhelinnumero, jonka joku on jo joskus aiemmin rekisteröinyt taobaoon. Tänään otin sitten myös Oskun puhelimen mukaan, mutta sama homma, numero on jo käytössä. Lopulta ei auttanut mikään muu, kun kysäistä isännältä olisiko mahdollista käyttää hänen numeroaan ja sopihan se. Muutaman puhelun ja viestien jälkeen sainkun sainkin itselleni tilin avattua. Eikä tähän nyt sitten mennyt kun 4,5 tuntia...huhhuh. Kurssilla sai tehdä sitten myös jonkun pienen ostoksen ja tilasin isännälle Starbucksin termosmukin kiitokseksi avusta hätätilanteessa ;) katsotaan nyt sitten milloin tuo termosmuki saapuu.....Ja onhan meillä tapahtunut taas muutakin. Kara ja Osku viettivät tämän viikon Explore China viikon merkeissä. Molemmat lähtivät matkaan maanantaina. Kara lähti Xiameniin ja Osku Nanbeihin. Osku palasi väsyneenä kotiin eilen ja Karaa odotellaan edelleen (kello on nyt 19.30) voi olla että kotiin saapuu pikkuisen väsynyt neiti. Osku oli ottanut pari kuvaa kaveristaan koko matkan aikana, joten toivon että neiti olisi käyttänyt kameraa vähän ahkerammin :) Ruoka ei ollut matkalla kovin hyvää, joten tein iltapalaksi nälkäisille ja väsyneille reissaajalle pizzaa.
Ja ihanaa viikonloppua kaikille. Meillä viikonloppu menee ensimmäisten Suomi-vieraiden kanssa. On niin ihana saada meidän kummityttö sekä Karan kummitäti kylään!!!

2 kommenttia:

  1. Kivaa lukea teitin kuulumisia. Täällä alkaa kohta meillä muuttohommat �� terkuin tulevat vuokralaisenne..

    VastaaPoista
  2. Ihana kun kayt lukemassa :) ma olen muuten niin laiska kirjoittelemaan kuulumisia!! Ja tsemppia muuttoon ja nahdaan jouluna!!

    VastaaPoista