maanantai 17. marraskuuta 2014

Home is where the heart isMoikka :) Blogi on ollut hiljainen, sillä joulun lähestyessä alkaa ilmaantua jos minkälaisia tapahtumia ja joululahjojakin pitää miettiä. Myös Itsenäisyyspäiväjuhla lähestyy kovaa vauhtia. Täällä tuo juhla on todella juhla ja vieraat pukeutuvat parhaimpiinsa. Niinpä minäkin pääsin iltapukua suunnittelemaan :)

Meillä on nyt kutakuinkin kolme kuukautta arkea tässä maassa takana. Monet ovat kyselleet kuinka MINÄ olen viihtynyt, sillä usein sitä tulee kirjoitettua vain lapsista. Mutta olen siis viihtynyt ja kotiutunut todella hyvin. Päivät menee nopeasti ja perjantaisin aina havahtuu ihmettelemään minne se viikko taas menikään. Ja niinhän se varmasti menee, että "Home is where the heart is" kun koko perhe on samassa paikassa kotikin tuntuu heti kodilta <3

Minun päivät alkaa yleensä rauhallisesti sen jälkeen kun lapset on saatettu bussiin. Meidän kaikki lapset ovat tulleet isäänsä ja heräävät aamulla todella huonosti. Yleensä klo 7.30 on viimeinen varoitus ja etenkin pikkupojat pitää vaan nostaa täydessä unessa aamupesulle. Nopeat aamupalat ja ne aamut pelastavat kouluvaatteet päälle ja bussi lähtee klo 8.00. Sen jälkeen syön rauhassa aamupalan ja katselen netistä uutisia.  Päivät täyttyvät sitten kiinan opiskelusta, kaupassa käymisestä, salilla käymisestä, sähköpostien lukemisesta, kodin sisustusjutuista ja vaikka mistä. Nyt ensi keskiviikkona aloitan yhden tšekkiläisen seka suomalaisen ystäväni kanssa Kiinan kulttuurin, historian, tapakulttuurin ja fengshuin kurssin meidän kotona. Kurssilla kerrotaan avoimesti Kiinan monesti 'tabuinakin' pidetyistä aiheista. Kurssi on varmasti tosi mielenkiintoinen!!

Facebookissa oli viime viikolla muutamakin mielenkiintoinen artikkeli koskien Kiinaa ja ylipäänsä ulkomailla asumista. Meillä kotiutumista on varmasti helpottanut se, ettei tämä ollut meidän ensimmäinen komennus. Kiinalaiset ihmiset ovat hyvin erilainen kansa kuin mihin me olemme Euroopassa tottuneet. Ylipäänsä käytöstavat, ruokailutavat, ihmisiin luottaminen ja liikennekäyttäytyminen ovat kaikki lähes vastakohtia meidän "normeista". Monet kiinalaiset etuilevat, tönivät, röyhtäilevät, räkivät (hyvin äänekkäästi), ruokaillessa maiskuttavat ja "hörivät" kupista. Mutta nämä ovat siis heille normaaleja tapoja. Useat kiinalaiset kayvatkin nykyisin kursseilla, joilla opetataan lansimaisia tapoja.

Kotona vähän väliä jotain pitää korjata. Viime viikolla meidän ayi sanoi, että yhdestä ilmastointikanavasta tippuu vettä ja soitti huoltomiehet paikalle. Aina ensin tulee nämä compaundin omat huoltomiehet, sellaiset yleismies-jantuset, he kävivät toteamassa, että joo-o, kyllä sitä vettä tippuu ja pyysivät ayin laittamaan toisen ämpärin viereen. Seuraavana päivänä tuli sitten oikein autolla, jossa oli kyljessä mainoksia ilmastointilaitteista, tosi-korjaajat. He ensin ihmettelivät tovin ja alkoivat hommiin. Pari tuntia korjailtuaan laittoivat sitten kaikki ilmastoinnit päälle (jotka on siis jo laitettu puhaltamaan lämmintä, koska on "talvi") huomasin toisessa yläkerran vessassa, että laite puhaltaa 27 asteita ilmaa ja pyysin ukon näyttämään kuinka sen voi laittaa pienemmälle. Ukko tuli, nappasi laitteen pois päältä ja nauroi. Sanoi varmaan kiinaksi: "että, hitto tuo eurooppalainen blondi ei vaan tajua näitä juttuja." Niin just :)

Ja tämä ei ollut ainoa tarina. Näitä on jo aika monta ja lisää tulee joka viikko! Viime viikolla mm.yksi mummo ajoi ruokakaupassa sähkömopolla tyytyväisenä sisällä, eikä kukaan muu paitsi minä ihmetellyt. Liikenteessä tapahtuu koko ajan niin käsittämättömiä juttuja, ja kuljettajat vain tyytyväisenä väistelevät ja ohittelevat...

Laitan tähän vielä pari linkkiä, joita viime viikolla luin. Mielestäni ne kuvaavat hyvin ajatuksia, joita olen viime aikoina miettinyt. Tämä komennus opettaa ihmisenä varmasti ja paljon, se on varma!! 

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/aasia-tyynimeri/kiinalainen-kasitys-koululaisen-vapaapaivasta-85-tuntia-panttaysta/?shared=59044-591ac84c-999


Tasan kuukauden päästä ollaan jo pikkupoikien ja Kartsun kanssa Suomen koneessa. Päätettiin sittenkin tulla jouluksi Suomeen. Nyt täällä alkaa talvi ja ilmanlaatu on päivittäin todella huono, joten on ihana päästa hengittelemään puhdasta Suomen ilmaa ja syömään jouluherkkuja :) Isukki onneksi toi viime viikolla meille kaksi matkalaukullista Suomi-herkkuja. Ihanaa!! Onneksi kiinalaiset tullimiehet nukkui onnensa ohi :)


Tulee se joulu onneksi tannekin, riisipuuroa, joulutorttuja ja joulun tunnelmaa <3


Pikkuhiljaa alan sisustelemaan kotia joulukoristeilla. Otan vähän kuvia, kunhan tilaamani Kiina-kaappi saapuu. Ihanaa joulun odotusta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti