torstai 6. marraskuuta 2014

Ni hao, wo jiao Sanna

Moikka :) meidän koko perhe opiskelee nyt kiinaa. Kaikilla lapsilla on kiinan tunteja koulussa. Pienillä pojilla 2h viikossa, Karalla ja Oskulla 3h viikossa. Kara ja Osku opettelevat samalla myös merkkejä. Se on tosi mielenkiintoista, mutta aikas vaikeaa. Pienet pojat opiskelevat nyt heti alkuun kahta eri kielta. Molemmat osaavat jo laskea sekä englanniksi että kiinaksi 1-20 ja laulavat paljon lauluja kiinaksi. Se on vaan jotenkin niin käsittämätöntä. Minä opiskelen 2*2h viikossa ja mieheni kerran 2h viikossa. Ja eteneminen on hi-das-ta!!!! Periaatteessa kielioppi tässä kielessä on hyvin simppeli, mutta ääntäminen sitten mielettömän vaikeaa!! Kara osaa merkkejäkin jo oman arvionsa mukaan 50 ja pystyy muudostamaan lauseita...toista se on meikäläisellä....


Karoliinan kirjoja


Ja minun :)

Tänään ja huomenna koululla on parent-teacher conferences ja lapsilla siis vapaata koulusta. Tänään oli päiväkodin vuoro ja menimme mieheni kanssa heti aamusta keskustelemaan opettajien kanssa. Otimme molemmille pojille omat ajat, että puhuisimme pojista yksilöinä, eikä nippuna, niinkuin monesti käy. Samu on oppinut todella nopeasti englantia ja sanavarasto on jo aika laaja. Samu pystyy muodostamaan yksinkertaisia lauseita englanniksi ja ymmärtää todella paljon. Juho, joka ei ole niin rauhallinen luonne kuin veljensä, ei ole ihan samaan tahtiin pystynyt, ja luottaa aikalailla siihen, että Samu aina auttaa. Opettaja kertoikin, että aina tuntien alkaessa Samu kuuntelee tarkasti ohjeet ja ohjeiden jälkeen lähtee yleensä heti Juhon luo. Juttelevat sitten suomeksi ja Juho nyökkää. Samu käy siis varmistamassa, että Juho on ymmärtänyt ohjeet. Meidän ihana huolehtija <3 Samu myös huolehtii Juhon vesipullot, kirjat ja reput yleensä mukaan. Kaksosveli kun on näissä asioissa aikamoinen huithapeli ;)

Mutta siis kaikenkaikkiaan pojilla menee tosi hyvin. Leikkivät yhdessä ja erikseen ja ovat saaneet paljon kavereita. Lapsilla ei leikissä onneksi tarvitse olla yhteistä kieltä, leikkiminen toimii aina!! Samu uskaltaa käyttää kielitaitoaan koko ajan enemmän ja näyttää toivottavasti esimerkkiä myös Juholle :)

Tänään käytiin vapaapäivän kunniaksi kaikkien poikien kanssa parturissa ja nyt iltapäivällä leivottiin pullaa. Meidän isukkia täytyy juhlia nyt etukäteen, sillä iskä lähtee lauantaina aamulla Suomeen viikoksi. Ostoslista Suomen reissulle on "aika" pitkä. Ajattelin pikkuhiljaa alkaa valmistautumaan jouluun, vaikka täällä nurmikot ja puut vihertää ja päivällä lämpötila nousee välillä jopa 20 asteeseen. Silti viikon päästä saadaan tehdä pipareita ja joulutorttuja :)
Niin ja huomenna aamulla ne keskustelut sitten jatkuu Karan ja Oskun keskusteluilla. Aamusta rypistän 12*10min keskusteluja putkeen...ilman taukoja ;) saa nähdä mitä muistan lopulta keskusteluista!!

Aurinkoista viikonloppua ja ihanaa isänpäivää kaikille isille. Erityisesti omalle isälle/Pekka-papalle ja appiukolle/Hannu-ukille <3 <3 pian on joulu ja nähdään!!!

1 kommentti:

  1. Ni hao! Huikeilta näyttää noin teidän oppikirjat! On siinä opettelemasta. Ja suloisia tekijän pikkupojat, veljestä huolehditaan! <3

    VastaaPoista