tiistai 2. joulukuuta 2014

Tulkoon joulu...

Moikka :) Kiirettä on pitänyt, eikä blogiinkaan ole ehtinyt kirjoittaa sanaakaan. Joulukarkeloita, -juhlia ja -konsertteja riittää täälläkin, vaikkei täallä Kiinassa edes vietetä joulua.

Viikko sitten täällä oli todella aurinkoinen ja lämmin viikonloppu. Aurinko paistoi ja mittari näytti 22 astetta. Tällä viikolla alkaakin sitten ilmeisesti talvi, sillä tänne on päivälämpötilaksikin ennustettu alle 10 astetta. Se tietää ikävä kyllä yleensä myös saasteisemman ajan alkamista :(

Viikko sitten viikonloppuna vietimme kotona pikkujoulua. Leivottiin pipareita ja joulutorttuja, juotiin glögiä ja kuunneltiin joululauluja. Ja ulkona pelailtiin sählyä t-paidassa... :)
Ja Bona lähetti meille vastaavasti terveiset Suomesta <3 Voikun saataisiin valkoinen joulu Suomeen!!!
Tänä viikonloppuna olikin sitten ohjelmaa lähes minuuttiaikataululla. Torstaina oli koululla secondary schoolin talvikonsertti. Isukki ei ehtinyt sinne mukaan, joten nappasin pojat mukaan ja kuuntelimme koululla mahtavia esityksiä. Meidän Karakin soitti sekä pianoa, että lauloi. Perjantaina illalla lähdin ystäväni kanssa keskustaan kuuntelemaan toisen ystäväni kuoron konserttia. Konsertti oli tosi hyvä, mutta ruuhka sen sijaan oli ihan mahdoton. Keskustaan kesti ajaa 1,5h, mutta meillä oli sitten aikaa höpistä autossa oikein kunnolla. 

Lauantaina vietettiin Suomi-koulun joulujuhlaa. Lapset esittivät esityksiä ja lopussa juhlaan saatiin erikoisvieras Korvatunturilta...joulupukki. Pojat olivat vaan vähän ihmeissään kun tämä Suomi-koulun joulupukki puhui selkeää suomea ja taas tunnin päästä ostoskeskuksessa ollut joulupukki puhui vain englantia ;)


Suomi-koulun juhlan alkua odotellessa

Kaikki oppilaat yhteiskuvassa
Joulupukki, joulupukki, valkoparta vanha ukki...

Ostoskeskuksen pukki puhui vain englantia ja oli kuulemma vahan erinakoinen ;)

Lauantaina lauloimme vielä oman kuoroni kanssa hyväntekeväisyysgaalassa. Oli ihana laulaa ja esiintyä pitkästä aikaa, mutta samalla jännitti jotenkin aikalailla ;)

Täällä Shanghaissa on todella aktiivinen suomalaisten yhteisö ja Shanghain suomalaiset järjestävätkin vaikka mitä mukavaa ohjelmaa. Suomalaisia on arviolta täällä n.800 ja sunnuntaina lauloimme porukalla kauneimpia joululauluja. Tilaisuus oli todella mukava ja pappikin oli tullut tilaisuuteen Hongkongista asti. Laulujen jälkeen juotiin vielä glögiä ja syötiin pullaa ja pipareita!!

Niin se joulumieli alkaa nousta täälläkin. On kyllä ihana tulla jouluksi Suomeen. Nyt vielä puserretaan pari viikkoa ennen lomaa. Esityksiä ja tapahtumia riittää vielä ennen joulua ja suurimpana tietysti ensi lauantaina Itsenäisyyspäivän juhla, joka on hieno ja juhlallinen tilaisuus. Juhlia odotellessa hoivailen täällä kuumeisia pikkupoikia. Hauskaa viikkoa!!

Laitan tahan viela ehdottoman joululaulu-suosikkini, jota kuunnellaan joka joulu moneen moneen kertaan ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti