lauantai 17. tammikuuta 2015

Loistava joululoma

Moikka :) Blogi on ollut hyvin hiljainen ja syykin tietysti täällä Kiinassa niin tuttu. Palomuuri ja sen tiukentuminen. Uutena vuonna Bundilla sattunut onnettomuus aiheutti sen, että palomuuria tiukennettiin, eikä ulkomaailmaan täältä ole meinannut päästä millään. Nytkin kirjoitan blogia iPadilla ja kuvat lisäilen sitten...jotenkin ;)


Flying home for Christmas

Niin kaunista, niin kaunista


Tämä superhidas netti, ilmansaasteet ja ruokakaupan "ei niin houkuttelevat" hyllyt toi viime viikolla pienen epätoivon mieleen...mutta eiköhän tämä taas tästä. Täällä monien expattien tuntema termi on BCD eli Bad China Day...niitä oli viime viikolla monta. Ja syykin tietysti oli tosi luonnollinen. Suomen lomalla kaikki toimi. Netti toimii, tiet on hyvässä kunnossa, autolla saa ajaa itse, ilma oli ihana ja raikas sekä Prisman hyllyt notkuu vaikka mitä herkkuja. Katselin pää kallellaan juusto- ja lihatiskejä, maitohyllyä, kuinka pitkiä ne on ja lähes joka paketin voisi ottaa ja syödä...niin ei ole täällä.

Mutta siihen lomaan. Minä lensin pienten poikien sekä Karan kanssa jo keskiviikkona 17.12. Suomeen. Meillä oli pe 19.12. varattuna sairaalaan mantoux-koe tuberkuloosi-rokotusta varten. Piikillä pistettiin ihon alle ainetta, jolla testattiin onko pojat jo altistuneet tuberkuloosille. Homma ei mennyt ihan putkeen, sillä molemmat pojat huusivat kun hinaajat (isille kertoessaan sanoivat, että iskä, ei itketty vaan karjuttiin) juuri niin ;) Maanantaina pyysin sitten äitini avuksi varsinaiseen rokotukseen, sillä pojat ovat todella hyviä lietsomaan toisiaan. Onneksi rokotukset menivät kuitenkin hyvin ja päästiin viettämään joulua hyvillä mielin!!


Takan lämmitystä :)


Ja lumien pudotusta katolta
Lunta riitti, ihanaa


Ukin kanssa jalkapalloa


Joulun pyhinä nähtiin ihania ja rakkaita sukulaisia, siskoni perheineen ajeli lomamme aikana jopa kahteen kertaan Lappeenrannasta asti meitä moikkaamaan. Kiitos Mari ja perhe <3 Myös meidän Bona kävi moikkaamassa meitä useaan kertaan. Bona on kotiutunut todella hyvin mieheni siskon sekä hänen miehensä luo. On ihana tietää, että meidän koirulilla on asiat enemmän kuin hyvin!!


Bona <3 ja upea Maaritin ompelema "joululeninki"
Kara rakkaan kummipoikansa kanssa <3 <3


Meillä on perheessä vielä kolme isomummoa, joten kävimme heitäkin moikkaamassa Urjalassa, Padasjoella sekä Hämeenlinnassa. Padasjoelle ajellessa kävimme tietysti myös rakkaalla kesämökillämme, jossa kaikki oli hyvin...vaikka olikin todella kylmä ;) paistoimme makkarat takassa ja pojat etsivät lelujaan ulkoa sekä tekivät jäälle lumienkeleitä. Enää puoli vuotta ja päästaan taas mökille!!

Mökillä kaikki hyvin


Savusauna odottelee saunojia


Lumienkelien tekijät
Meidän rakas mökki <3


Ennen vuoden vaihtumista käytimme vielä mieheni kanssa tilaisuutta hyväksi ja karkasimme kahdeksi päiväksi Helsinkiin. Maanantai Helsingissä oli TODELLA kaunis...pakkasta -20 astetta ja aurinko paistoi. Kauppatorilla meri höyrysi ja kaikki oli niin kaunista (auton ikkunasta katseltuna) sillä meidän ulkoiluvaatteet eivät riittäneet ulkona kävelemiseen. Mutta olipa ihana käydä rauhassa syömässä ja kahvilassa ja tietysti kierrellä vähän myös kaupoissa ;)
Lämmin meri höyrysi upeasti!!


Hämeenlinnalaisina meidän piti tietysti käydä kannustamassa myös HPK:ta kotipelissä, pataan tuli, mutta olihan siellä hallilla kiva käydä :)


Uuden Vuoden vastaanotimme jo perinteisesti rakkaiden ystäviemme luona. Saimme höpöttää rauhassa kaikki kuulumiset ja suunnitettelimme jo vähän myös ensi kesän moottoripyöräreissua...kiitos ihanasta illasta perhe H <3 Nähdään toivottavasti pian ;)
Uuden vuoden päivänä saimme vielä suukotella siskoni lapsia, sillä siskoni perheineen ajeli vielä toisen kerran Hämeenlinnaan. Itkuhan siinä tuli, kun piti lähteä, mutta TOIVOTTAVASTI saamme myös siskoni ja hänen miehensä kevään aikana tänne kylään. Matkasuunnitelmia oli jo monella, mutta nyt vaan lentolippuja varailemaan!!

Kotiin lähdimme perjantaina ja olimme siis lauantaina aamulla aikaisin takaisin kotona. Nyt talvella aikaero on 6h, joten aikaerosta toipumiseen meni lähes koko viime viikko. Nyt onneksi alkaa rytmit olla jo kohdillaan :)

Sellaisia lomakuulumisia, pian onkin kiinalaisten uusi vuosi ja silloin lapsilla on kahden viikon loma koulusta. Tämä kevät menee varmasti hyvin nopeasti, kun aina on jotain mitä odottaa :)

Ihania pakkaspäiviä Suomeen ja tänne toivotellaan vähäsaasteisia päiviä!!

Sanna

5 kommenttia:

 1. Hauska nähdä teidän kuulumisia pitkästä aikaa! Ihania kuvia olet saanut laitettua.
  Toivotaan teille saateettomia päiviä ja vain vähän BCD-päiviä. :)

  VastaaPoista
 2. Täydellistä Sanna, täydellistä.

  - Tuuli

  VastaaPoista
 3. Kiitos Hanna ja Tuuli <3 ei ehditty kuoroporukalla näkemään jouluna, vaikka ikävä on kova!! Kertokaa kaikille terkkuja <3

  VastaaPoista
 4. Ihana joululoma teillä, niin kaunista! Tuo teidän mökki...awwww...Ja noi pikkujäbät on vaan niin hurmanneet mut ;)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Marita. Mökki on ollut kyllä niin ihana, ja sinne me kaikki oikeastaan vaan kaivataankin. Meillä on tarkoitus jossain vaiheessa purkaa tuo vanha mökki pois ja rakennetaan kokonaan uusi...saa nähdä minä vuonna ;) Lähes neljä vuotta sitä etsittiin ja kannatti, kun noin ihana paikka lopulta löytyi!! Hölösuu-pojat höpöttelee juttujaan taas lauantaina Suomi-koululla. Saat pojat joskus lainaan jos haluat ;)

  VastaaPoista