lauantai 24. tammikuuta 2015

Sisustusjuttuja





Moikka,

Sain lopulta edellisen postaukseni lähetettyä koululta, joten taidan kirjoitella taas tekstit valmiiksi ja lähettää jutun lauantaina Suomi-koulun aikana...ellei tapahdu jokin ihme ja netti taas palaisikin "normaalille kiinalaiselle tasolle"...

Mutta siihen sisustamiseen, josta olen aina tykännyt kovasti. Monet ystäväni Suomessa ollessa kyselivät, että millainen se teidän koti on, ja laita nyt vähän kuvia. Ajattelin nyt sitten vähän raottaa ovea meidän kotiin.

Täällä asuessa kotiin on tullut pieniä aasialaisia juttuja tuomaan ryhtiä joskus tylsään valkoinen-harmaa-beige-makuuni. Minusta on kiva, että kotona näkyy se missä ollaan asuttu. Prahasta näkyvin sisustusjuttumme oli ruokailutilan kristallikruunu, joka varmuuden vuoksi jäi kyllä nyt Suomen kotiin roikkumaan. Tauluissa ja valokuvissa Praha näkyy sitten nyt tässä kodissamme. Aasialaiset/kiinalaiset jutut on vastaavasti hyvin erilaisia, mutta niitäkin pystyy hyvin yhdistelemään yksinkertaisen tyylin kanssa.

Tilasin ennen joulua paikalliselta puusepältä meille tv-tason, kiina-kaapin, yöpöydät sekä kaksi jakkaraa.  Puusepän verstas ja "vastaanottotila" oli mieleenpainuva paikka, mutta itse omistaja oli todella mukava ja ystävällinen mies...joka ei tietysti osannut sanaakaan englantia ;) Pyysin meidän kuskin avuksi, sillä hän puhuu jonkinasteista englantia. Reissu verstaalle olikin lopulta tosi nopea ja tehokas. Ukko piirteli ruutuvihkoonsa kiinalaisia merkkejä ja hahmotelmia huonekaluista. Meidän kuski tulkkasi ja kyseli minulta kysymyksiä. Ihan 100% varma en ollut pois lähtiessä mitä tilasin, mutta hyvillä mielin jäin odottelemaan. Kuski tinki vielä lopulta hinnat hyvin alas, joten olin tyytyväinen.

Ja vielä tyytyväisempi olin kun tavarat tulivat kotiin päivää ennen Suomeen lähtöä. Ne oli juuri sellaisia kuin pitikin. Olin aluksi suunnitellut että tilaisin tuon ison kaapin mustana, jossa olisi punaiset ovet...pientä väriläiskää kotiimme. Kerroin syksyllä suunnitelmastani miehelleni, joka hetkeäkään miettimättä tokaisi: "mä en sitten ala maalaamaan sitä kaappia valkoiseksi vuoden päästä", okei okei okei, tilataan valkoinen ;)

 
Mutta tässä nyt sitten näitä kuvia. Pikku kierros meidän kotiin ;)








Se valkoinen kaappi <3






Kiinalainen, tsekkiläinen ja suomalainen laukku




Eteinen






Uudet yöpöydät on niin kauniit


Makkarissa oleva työtila














Kartsun suosikkivaatteet roikkumassa ;)


Ja oman ihanan säväyksensä sisustusjuttuihin antaa pienten poikien eskarissa askartelemat taideteokset. Samun tekemälle pöydälle (juomatelineet ja kaikki) ei ole vielä oikein löytynyt paikkaa Juhon auto löysi paikkansa jo poikien huoneesta :)







Ja herkuteltukin me ollaan. Tein viime viikonloppuna laskiaispullia, vaikkei laskiaisesta saatikka lumesta ole tietoakaan. Sääennustus lupaa loppuviikoksi jopa +20 hipovia asteita!! Me ollaan kyllä selvitty helpolla tästä  Shanghain "talvesta" niin kylmyyden kuin saasteidenkin suhteen :)




Hyvää viikonloppua!!

Sanna

5 kommenttia:

 1. Kiitos Sanna <3 Omilla tavaroilla saa kyllä kodin tuntumaan heti kodilta...onneksi pakattiin kaikki mukaan ;)

  VastaaPoista
 2. Heippa! Laitoin blogiini haasteen sinulle, käyhän kurkkaamassa!

  VastaaPoista
 3. Teillä on kyllä niin kaunis koti. Ja voin vain kuvitella, miten Janne on ollutkin niin varma, että kaappi olisi pitänyt vuoden päästä maalata valkoiseksi... Ihme, ettei innostunut ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Jaana <3 mä luulen, että tuossa maalaushommassa olisi käynyt juuri noin :)

  VastaaPoista