torstai 12. helmikuuta 2015

Rakennetaan ja rakennetaan

Moikka,

Meillä alkaa olla aikalailla tasan puoli vuotta tätä ihmettelyä Kiinassa takana. Aika on mennyt ihan siivillä, ja hetken päästä onkin jo kesä. Pienestä Suomesta tulleena yksi asia, joka täällä lähes aina saa suun loksahtamaan auki on erilaiset numerot. On sitten kyse, kylän asukkaista, autojen määrästä tai sairaalassa olevan lääkärin päivässä hoitamista potilaista.

Ajelin yksi kirkas päivä lasten koululle ja yritin laskea kaikki nosturit, joita näin matkan varrella. Ihan kaikkia en taatusti huomannut, mutta pääsin lukuun 45. Matka on vajaa 10km ja matkan varrella rakennetaan siis...PALJON!!!

Minun äitini suositteli katsomaan TV1-kanavalta tulleen kolmiosaisen Prisma-sarjan, joka käsitteli ensimmäisessä osassa asumista, toisessa osassa liikennettä ja eilen illalla viimeinen osa käsitteli ruokaa. Tuo kolmas osa on vielä katsomatta, mutta nuo kaksi ensimmäistäkin osaa olivat jo todella mielenkiintoisia! Kannattaa katsoa. Jonkinlaisen käsityksen tästä Kiinan muuttoliikenteestä antaa luvut, joita ohjelmassa kerrottiin:

1. Kiinassa n. 10 000 ihmistä muuttaa viikoittain maalta kaupunkiin
2. Uusia kerrostaloja pitää valmistua 100 taloa viikossa
3. Seuraavien 10 vuoden aikana maalta muuttaa 350 miljoonaa ihmistä kaupunkeihin

Piti kirjoittaa nuo luvut oikein ylös, että muistan ne. Ihan käsittämättömiä määriä ja jonnekin nuo ihmiset vaan mahtuvat. Välillä sitä kyllä kieltämättä hämmästelee, minne kaikki oikein mahtuvat kun mm. moottoritiet pullistelevat jo nyt liitoksistaan ja kaikkialla on aina ruuhkaa. No, mutta sopu sijaa antaa :)

Kävin tänään kahden ystäväni kanssa aivan ihanassa liikkeessä. Tai liike oli varsinaisesti kerrostalossa sijaitseva huone, jonne en kyllä ikimaailmassa olisi löytänyt yksikseni. Liikkeessä valmistetaan kaikkia ihania pikkurasioita ja ne päällystetään todella kauniilla silkkikankailla. Aivan ihania juttuja! Tänne täytyy taatusti mennä uudelleen. Ensimmäistä kertaa näin myös tuossa talossa hissin, jossa ei ole kerroksia 4 ja 14 ollenkaan. Täällä ne numerot tuottavat huonoa onnea.
Aivan ihania juttuja ja paljon!!

Teerasioita, isoja ja pieniä

Ihania kankaita odottelee rasioiden ja albumien päällystämistä

Nyt teetä keittämään kun teerasia on näin kaunis


Nyt blogi jää parin viikon tauolle, sillä huomenna aamulla hyppäämme koneeseen ja otamme varaslähdön lomalle Filippiineille. Lapsilla on siis koulusta kaksi viikkoa kiinalaisen uuden vuoden lomaa. Aurinkoa, sinistä taivasta ja lämpöä siis luvassa, ihanaa!! Tänään saastearvot olivatkin niin korkeat, että on ihana ajatella puhdasta ilmaa!! Matkustamme Manilan kautta Palawan-nimiselle saarelle, joka on useissakin eri matkailusivustoissa ja matkailulehdissä valittu maailman kauneimmaksi saareksi. Kuvia on siis taatusti luvassa parin viikon päästä :)
 

Nyt riitti saasteet hetkeksi...
 

 
 

We are ready to go!!

Xīnnián kuàilè :)

Sanna

2 kommenttia:

  1. Ihana lukea juttujasi. Itselläni on samanlainen suurperhe ja suurin piirtein samanikäiset lapsetkin, joten on mukava seurata teidän eloanne. Itse olemme muuttamassa kesällä Pekingiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka :) olipa ihana kun kirjoittelit!! Ison perheen kanssa on kyllä aina monta mutkaa matkassa, vaikka toisaalta se on tietysti niin suuri rikkaus että perheessä on paljon elämää. Ja tsemppiä muuttovalmisteluihin!! Kävinkin heti jo kurkkaamassa myös sinun blogiasi :)

      Poista