perjantai 27. maaliskuuta 2015

Menoa ja meininkiä

Moikka :)

Kulunut viikko on ollut täynnä tohinaa. Tiistaina oli meidän pienten miesten oikea synttäripäivä. Synttäripäivä vietettiin päiväkodin kanssa retkellä suklaatehtaassa. Tehtaalla esiteltiin kuinka suklaata tehdään ja lapset saivat valmistaa oman suklaansa. Ja tietenkin tehtaalla sai syödä suklaata niin paljon kun jaksoi :) Varsinaisia lastenkutsuja vietettiin viime sunnuntaina aivan mielettömän kauniissa säässä. Lämmintä oli 23 astetta eikä saasteista tietoakaan. Saasteeton, joskin hieman kylmempi ilma on jatkunutkin koko viikon ja illalla tähdet ja kuu on tuikkineet kerrankin oikein kunnolla.


Sankarit odottelemassa vieraita


Vesi-ilmapallojen etsimistä


Pallot löytyi!! Kohteena isot pojat :)

Lastenkutsuja vietettiin ihan kotosalla, eikä me edes suunniteltu sen kummemmin mitään ohjelmaa. Pääasia, että lapset saivat leikkiä oikein kunnolla. Kara, Osku ja heidän suomalainen ystävänsä olivat valjastettuina hommiin. Osku täytti aamun vesi-ilmapalloja ja yksi leikki oli etsiä piilotetut vesi-ilmapallot ja lapset saivat sitten heittää ilmapallot Oskun ja hänen ystävänsä päälle...ja nauru raikasi :) Onginta on myös aina kiva ohjelmanumero...onkeen ei vaan meinannut löytyä "siimaa" mistään, joten nappasimme Karan vanhan twist-narun siimaksi. Tilasin taobaosta lapsille myös trampoliinin, mutta se ei ehtinyt vielä tulla synttäreille...itse asiassa tänään tuon trampoliinin pitäisi vihdoin tulla. Mutta pojilla oli siis huiput synttärit ja illalla pojat menivät taas yhdessä kerrossängyn yläpetiin yhdessä nukkumaan. Ovat viime aikoina nukkuneet lähes joka yö yhdessä yläpedissä. Kaksoset <3 <3 Kirjoittelinkin muuten viime vuonna kaksosuudesta enemmän. Siihen kirjoitukseen pääsee TÄSTÄ.


<3 <3


Antin jätskibaari


Ongintaa


Kiinalaiset lähettävät aina näitä lyhtyjä ilmeisesti tuovat onnea

Onnea Samu ja Onnea Juho


Ja illalla veljen viereen nukkumaan


Maanantaina kävin kolmen ystäväni kanssa Shanghain kasvitieteellisessä puutarhassa. Tarkoituksena oli mennä katsomaan kirsikkapuita, sillä se Japanin matka jäi nyt vaan haaveeksi. Kirsikkapuita puutarhassa oli paljon, mutta ne eivät vielä olleet täydessä kukassa. Ehkä ensi viikolla olisi parempi aika mennä katsomaan kukintaa. Tulppaanit sen sijaan kukkivat todella kauniisti upeissa eri väreissä. Puistossa myös tapahtui vaikka mitä. Yksi ryhmä lauloi kuorolauluja (olisin voinut mennä mukaan, mutta sanat oli kiinalaisilla merkeillä) yksi porukka jumppasi ja kolme mummoa tekivät musiikin tahdissa taichia. Tässä samassa kohdassa myös yksi ukko käveli isoa isoa lenkkiä karhunkävellen...voi hyvää päivää :) kotimatkalla pysähdyimme vielä kukkamarkkinoille ostamaan kukkia sekä sisälle, että ulos. Ostin kaksi todella isoa terassihortensiaa ulos ja lopulta kovan tinkimisen jälkeen maksoin hortensioista vähän vajaa 15 euroa kappale. Hyvät kaupat tuli!!

Kuorolaulua
Taichia


Ja ojan putsausta.....


Kukkamarkkinat


Minun hortensiat ulos


Kävin viime viikolla myös ystäväni kanssa hotellitarvikemarkkinoilla. Se on kanssa ihme paikka. Hotellitarvikemarkkinoilta saa kaikkea mahdollista mitä hotellissa nyt tarvitaan, astioita, ruokailuvälineitä, leivontatarvikkeita, puukkoja, lähes mitä vaan. Ehkä joudun vielä ostamaan suurtalouskattilat ja -pannut vielä tuosta paikasta, kunhan meidän pikkupojat tuosta vielä vähän kasvaa...tällä hetkelläkin jo meidän ruokamäärät on valtavat, joten mitäköhän se on parin vuoden päästä?

Vähän isompia monitoimikoneita

Näillä kärryillä voisin ensi viikolla siirrellä vieraidemme laukkuja ;)


Pitää kai jokaisella perheellä olla oma kengänkiillotuskone?


Erilaisia varoituskylttejä joka lähtöön


Eilen lähdin ystäväni kanssa käymään tässä ihan lähellä olevassa vesikaupungissa nimeltään Zhujiajiao. Näitä vesikaupunkeja on tässä lähellä aika monta, enkä ollut käynyt vielä yhdessäkään. Vieraita ajatellen kävimme nyt tässä lähimmässä, että osaan ainakin sinne. Vesikaupungit ovat ymmärtääkseni kaikki vähän erilaisia, mutta tietysti perusajatus on kaikissa sama. Tämä Zhujiajiao oli pieni ja kaunis paikka. Ihmisiä oli todella vähän ja kiersimme kadut reilussa tunnissa. Ostin minulle ja miehelleni tuolta nyt vihdoin silkkipeitot ja peitot olivatkin tuolla puolet halvemmat kuin keskustassa olevissa liikkeissä.
Mummo huilii


Ainiin ja viihteelläkin oltiin keskiviikkona. Lähdimme tämän meidän kulmakunnan suomalaisten naisten kanssa keskustaan viettämään Ladies Night -iltaa. Park Hyatt -hotellissa oli parin tunnin ajan naisille ilmaista shampanjaa ja meillä olikin todella hauska ilta. Ensimmäisen kerran pääsin oikein viettämään naisporukalla täällä iltaa ja olimme kuitenkin jo hyvissä ajoin kotona :)Kippis

Viikonlopuksi on luvattu taas ihanaa säätä, joten meillä varmaankin laitetaan trampoliini kasaan ja hypitään siinä koko viikonloppu. Lapsilla on taas koko ensi viikko lomaa, joten lomaviikolle täytyy miettiä jotain mukavaa tekemistä, ettei mene ihan kotona kökkimiseksi koko viikko.


Rairuohot kasvamassa

Pääsiäinenkin on jo ensi viikolla. Laitoin eilen rairuohot kasvamaan ja oli siinä taas meidän ayillä ihmettelemistä mitä tuo rouva nyt tekee. Yritin selittää (onnettomalla kiinallani) että tämä on tällaista ruohoa, jota kasvatetaan sisällä koristeeksi. Ayi katseli sen verran hämmästyneenä ja naureskeli, että ei taatusti tajunnut mistä on kyse. Ei tule tomaatteja eikä yrttejä vaan rairuohoa...you know :)

Hyvää viikonloppua!!

Sanna

2 kommenttia:

  1. Voi, miten pojat on kasvanut jo isoiksi! Onnea kuusivuotiaille, vaikkakin näin myöhässä! Ja paljon olet ehtinyt tekemään ja näkemään. Ihania muistoja keräämässä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana :) kerroin onnittelut pojille. On ollut sen verran kiirusta, että nyt vasta ehdin katsomaan kommentteja :)

      Poista