lauantai 25. huhtikuuta 2015

Juutalaiskortteli ja kiinalainen markkinakatu

 
 


Moikka,

Shanghain suomalaiset järjestävät todella mukavia ja mielenkiintoisia kävelykierroksia yleensä kerran kuussa. Usein minun kiinan tunnit ja kävelykierros on osunut päällekkäin, joten olen käynyt kävelykierroksella vain muutaman kerran. ONNEKSI nyt lähdin mukaan, sillä kierros oli taas todella mielenkiintoinen ja meidän opas todella asiansa osaava!!

Aloitimme kävelykierroksen juutalaiskorttelista. Vuosien 1933 ja 1941 välillä Shanghaista tuli modernin ajan "Nooan arkki", sillä Shanghai vastaanotti 18 000 juutalaista Euroopasta. Lähes kaikki maat kieltäytyivät ottamasta juutalaisia vastaan, mutta Shanghai ja Hongkong olivat kaksi suurimpaa juutalaisten pelastajaa. Ja lähes kaikki täällä olleet juutalaiset siis myös pelastuivat. Kiinalaiset ja juutalaiset asuivat rintarinnan ja elivät kutakuinkin normaalia arkea.

Juutalaisten asuinalue oli kutakuinkin korttelin kokoinen. Osa siitä on kunnostettu ja siihen on perustettu museo. Synagoga on edelleen toiminnassa ja siellä järjestetään tälläkin hetkellä mm. juutalaisten häitä.Näissä taloissa juutalaiset ovat aikoinaan asuneet


Iloinen asukas


Pappa asettelemassa kauniisti laulavaa lintuaan ulos
SynagogaMuseosta jälkeen kiersimme vielä korttelin, jossa on edelleen (ja toivottavasti myös pysyy) vanhoja taloja, jotka on rakennettu eurooppalaiseen tyyliin 1920-luvulla. Matkan varrelle sattui myös temppeli, jossa tälläkin hetkellä on myös nunnaluostari. Tällä kertaa emme kuitenkaan poikenneet temppeliin vaan jätimme sinne menemisen jokaiselle "kotiläksyksi" :)Näihin taloihin olisi ollut kiva menä sisälle


Kuvia napsittiin paljon


Vanhoja upeita taloja


Temppeli


Ennen kiinalaiselle markkinakadulle saapumistamme kävelimme kiinalaisen vankilan ohi. Vankila sijaitsee siis ihan keskellä kaupunkia ja on yksi Shanghain suurimmista vankiloista. Kovin montaa kuvaan en uskaltanut vankilasta ottaa.
Markkinakatu on sitten todella mielenkiintoinen ja siellä todellakin oli elämää. Yhden kadun varrelta periaatteessa saa kaiken, hedelmät, lihat, makkarat, fillarin korjauksen, parturin, jalkahoidon...mitä nyt kukakin ikinä kuvittelee tarvitsevansa. Ilma oli ihana ja aurinkoinen, joten ihmisiäkin oli tosi  paljon liikenteessä.


Perhe lounaallaKatkarapuja ja jotain muita herkkuja :)


Mies piirteli talon pohjapiirrustusta


Makkarat kuivumassa


Lihakauppa...mikä kylmäketju?? :)


Sammakoita ja jotain matoja/käärmeitä


Juuresten myyjä oli vähän päikkäreillä


Mansikoita


Pyykkejä voi ripustella ihan minne vaan


Pyykin pesua ja tiskausta


Rapuja ja lohta
Korjaushommia


Yksi isäntä parturissa ja partakin tuli samalla siistittyä


Ja toinen jalkahoidossa...keskellä katua


Miten olisi Hello Kitty -lattialuuttu?

Sähköhässäköitä


Nyt on kesäkin vihdoin saapunut tänne, ihanaa!! Sääennustus lupaa ensi viikollekin aurinkoa ja lämpöä. Toivottavasti ilmat lämpenevät pian myös Suomessa. Enää reilut 60 päivää ja kesäloma alkaa Suomessa, jes :)

Sanna

Ps. Äidille ihanaa synttäripäivää <3
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti