keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Vieraita :)

Näin hienon "kyltin" kanssa kuljettajamme odotteli lentokentällä ;)


Moikka,

Nopeasti vierähti lähes 10 päivää vieraiden kanssa, ja kyllähän me ehdittiinkin vaikka mitä :) Mieheni iso- ja pikkusisko sekä isosiskon puoliso tulivat nyt pääsiäiseksi kylään. Olin etukäteen miettinyt ohjelmaa valmiiksi, mutta pientä säätöä ohjelmaan piti tehdä, sillä alkuviikon sää oli todella sateinen ja kylmä. Pikkuisen harmitti, kun edellisellä viikolla täällä oli ollut jo yli 30 lämmintä ja sitten mentiin takapakkia ja kovaa. Olin jo vienyt kaikki villakangastakit vintille odottelemaan ensi talvea ja niinhän ne piti vaan hakea sieltä takaisin.

Vieraat saapuivat perjantaina 3.4. ja lähtivät nyt sunnuntaina 12.7. Perjantai meni aikalailla lennosta toipumiseen ja iltapäivällä käytiin kävelyllä katselemassa paikkoja ja meidän huudeja. Pienet pojat olivat enemmän kuin innoissaan synttäripaketeista, joita löytyi tätien matkalaukuista!!!Tämä temppeli sijaitsee ihan meidän kodin lähellä
Synttärilahjapaketeista löytyi aika upeat paidat ja lippikset


Lauantaina lähdimme aikuisten ja pikkupoikien kanssa Tianzi Fangin kortteleihin ihmettelemään. En ollut itse vielä edes käynyt tuolla, joten oli todella kiva käydä ihan itsellekin uusissa paikoissa katselemassa. Ihan älyttömän paljon ihmisiä ei ollut liikenteessä, mutta ikinähän täällä ei pääse paikkoihin, missä ei olisi ketään muuta :)
Tianzi Fangista kävelimme syömään Xintiandiin ja kyllä ruoka maistuikin hyvältä kävelyn jälkeen. Täällä monesti välimatkat kartalla näyttävät lyhyiltä, mutta lopulta saattaakin joutua kävelemään useamman kilometrin ennen kuin on perillä. Mahat täynnä päätimme sitten kävellä vielä Feikkimarkkinoille. Feikkimarkkinoilla useasti huomaa tavaroita, joita ei ole tiennyt edes aikaisemmin tarvitsevansa :) Kävelimme feikkareille lemmikkieläin-kadun ohi. Myyjillä oli myytävänä jos vaikka millaisia heinäsirkkoja ja kultakaloja... Feikkimarkkinat pusertavat aika hyvin aina mehut jokaisesta, joten hyppäsimme sieltä suoraan metroon ja menimme kotiin.


Heinäsirkkoja tms voi ostaa kotiin sirittelemään


Metrolla on tosi kätevä matkustaa täällä

Maanantaina oli lapsilla vihdoin koulupäivä ja miehelläni vapaapäivä. Kiinalaisilla oli maanantain ns. hautojen lakaisuloma, eli vainajien muistopäivä niin kuin meillä sanotaan :) Päätimme, että miehenikin sai toimia päivän oppaana ja lähti vieraidemme kanssa käymään Pudongin puolella Shanghai museossa ja akvaariossa. Minä jäin kotiin ja kävin kaupassa ja kokkasin illaksi ruokaa. Yhdeksälle ihmiselle saakin tehdä jo aikamoisia määriä ruokaa ;)

Tiistaina oli viikon huonoin päivä ja vettä satoi koko päivän ja oli todella kylmä. Niinpä vietimmekin päivän sisätiloissa. Ensin suuntasimme kashmir-markkinoille ja tilasimmekin lopulta markkinoilta vaikka mitä!! Toivotaan että kaikki on oikean kokoisia ja sopivia, kun ensi perjantaina käyn hakemassa tilauksemme. Kashmir-markkinoilta ajelimme lounaalle ja kävimme vielä tässä meidän lähellä olevassa Pearl Cityssä, johon on hienosti koottu huivikauppiaat, räätälit ja matkamuistomyymälät saman katon alle. Ja taas löytyi jotain pientä ostettavaa ;)

Keskiviikosta lähtien sitten aurinko paistoi ja ilma lämpeni päivä päivältä. Keskiviikkona lähdimme heti aamusta tähän meidän lähellä olevaan vesikaupunkiin nimeltään Zhujiajiao. Ilma oli viileä, mutta onneksi aurinko paistoi ja vietimmekin vesikaupungissa lähes koko päivän. Kävimme myös sisällä yhdessä temppelissä ja temppelin yläkerroksista näkyi koko vesikaupunki kokonaisuudessaan. Kuskimme oli meidän mukana kiertelemässä kaupungissa ja kertoi sekä kaupungista että erilaisista kiinalaisista "herkuista" mitä siellä myytiin.


Yritin saada kaikki leijonat kuvaan

Ei uskallettu ostaa katukeittiöstä mitään vaan päädyttiin turvallisesti Starbucksiin


Possun osia joka lähtöön.....
Torstaina mieheni oli järjestänyt Olli-paloystävälle vierailun Kunshanin palolaitokselle. Mieheni työpaikka sijaitsee Kunshanissa ja miehet lähtivätkin heti aamusta tutustumaan palolaitokseen. Sillä välin me naiset lähdimme Yu Yuan puutarhaan ihastelemaan kaunista vanhaa kaupunkia ja puutarhaa. Treffasimme Ollin iltapäivällä ja kävimme syömässä todella maittavan kiinalaisen lounaan Din Tai Fung -ravintolassa. Iltapäivällä kävimme vielä tekemässä iskun feikkimarkkinoille ja löytyihän sieltäkin taas vaikka mitä ;)


Yu Yuan


Teen valmistusta
Feikkareilla kenkiä...

ja silkkijuttuja


Ja kotona Samu opetti vielä kummitädilleen kiinaa


Perjantaina lähdimme aamusta koko porukka äänestämään. Ja äänestämisen jälkeen hyppäsimme metroon ja ajelimme Pudongin puolelle ihastelemaan ja ihmettelemään korkeita taloja. Kävelimme World Financial Centerille eli ns. pullonavaajataloon ja menimme hissillä ihan sinne korkeimmalle näköalatasanteelle. Ilma oli aurinkoinen ja saasteet aikalailla vähissä, joten korkealta oli huimat näköalat.
 

Äänestämässä
Talot on sen verran korkeita, etteivät meinaa mahtua kuvaan
Meidän kotikaupunki 474m korkeudesta katsottuna


Lounaan jälkeen kävelimme lautalle ja ylitimme joen lautan kyydissä. Ja ihmettelimme sitten Bundilla upeaa kaupungin silhuettia ja napsimme kuvia niin maan perusteellisesti :) Kävimme myös Bundilla kattoterassilla juomassa (järjettömän hintaiset) drinksut. 


Meidän "vieraat"
Illaksi olimme varanneet meille aikuisille Teppanyaki-ravintolasta pöydän ja ruoka oli aivan mielettömän hyvää ja sitä tulikin sitten syötyä niin paljon, ettei meinannut uni tulla illalla sitten millään...huhhuh ja namskis!!
Shanghain valot


Kiinalainen mies kuvaamassa ;)


Sisarukset


Lauantaina oli vieraiden viimeinen Shanghai päivä. Miehet ottivat pikkupojat mukaan ja lähtivät katsomaan aika-ajoja Formula 1 radalle. Samu ja Juho olivat autoista ihan innoissaan, mutta silti yksi päivä riitti pojille, eivätkä hinkuneet enää sunnuntaina mukaan varsinaiseen kisaan. 

 

Kimi


Me naiset saimme Karan mukaan ja suuntasimme Nanjing Lulle vielä etsimään täydennystä matkalaukkuihin. Ja jotain pientähän sieltäkin taas löytyi. Kävimme myös Jing An -temppelillä ottamassa taas vaihteeksi valokuvia ;)

 

Jing An -temppeliKartsu ihmisvilinässä

Illaksi olimme vielä varanneet liput aivan mielettömän upeaan ERA intersection of Time -akrobatiashowhun ja show oli todellakin upea!!!!! Ihan mieletön loman lopetus vieraillemme. Kotona olimme klo 22.00 illalla ja kellot soivat klo 5.30 aamulla kun piti lähteä lentokentälle.
Tuolla pallon sisällä on kahdeksan moottoripyörää!!!


WAU!!!


Viikko meni todella nopeasti ja ehdittiin vaikka mitä, silti jäi vielä monet markkinat käymättä, eikä nähtävyyksistäkään ehditty lähes kaikkiin. Täällä välimatkat on usein pitkiä ja ruuhkissa istumisessa menee vaan tuhottomasti aikaa. Ehkä siis saamme tämän porukan vielä toistekin kylään ja silloin olisi tarkoitus käydä myös Pekingissä!!

Sunnuntaina mieheni lähti myös aamusta Oskun kanssa palkintojenjakotilaisuuteen, sillä Oskun joukkue voitti tämän Shanghain liigan ja palkinnot jaettiin hienossa seremoniassa hallilla. Mitali kaulassa ja hymy huulilla herrat suuntasivat sitten vielä katsomaan varsinaista F1-kisaa, joten touhua ja tohinaa riitti vielä sunnuntaillekin :)


Osku ja palkinnot

Aurinkoisia kevätpäiviä!! Kävin ennen vieraiden tuloa lasten kanssa pikavisiitillä Botanical Gardenissa katsomassa upeita kirsikkapuita...kuvista tuli upeita, joten teen siitä keikasta loppuviikosta vielä oman postauksen :)

Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti