sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Bridge Crossing ceremony


Tästä hetkestä on jo aikaa <3


Moikka,

Perjantaina vietettiin päiväkodilla eskarilaisten Bridge Crossing ceremony -juhlaa. Juhla oli todella koskettava ja minä, joka itkin jo pelkän info-sähköpostin lukemista, liikutuin juhlassa oikein tosissani...

Bridge Crossing tarkoittaa kirjaimellisesti sillan ylittämistä. Silta vie päiväkodilta koulun puolelle ja kauniiden laulujen jälkeen lapset kävelivät vanhempien kanssa sillan yli, heittivät gerberat sillalta veteen ja sillan toisessa päässä odotti koululaisia ja primaryn rehtori. Juhlassa lapset saivat todistukset ja lauloivat todella kauniita lauluja. Yllätys, jonka opettajat olivat tehneet lapsille oli valokuvashow, jossa kuvia oli otettu vuoden varrella sekä lapsista, että heidän kasvattamistaan kasveista. Kasvit kasvoivat ja lapset olivat niin onnellisen näköisiä kuvissa. Laulu "You Raise Me Up" soimassa...joten ei siihen sitten muuta tarvittu.Samu <3

Juho <3THE Bridge

Koululaiset ja rehtori ottamassa uusia koululaisia vastaan


Juhlan jälkeen vietimme vielä picnic-hetkeä ulkona. Sää oli todella kaunis ja mittari näytti vaatimattomat 35 astetta. Lopuksi juhlistimme vielä vuotta oman luokan kanssa poikien luokassa. Ehdimme myös jutella vielä mieheni kanssa poikien opettajan kanssa. On ollut jälleen hämmästyttävää huomata, kuinka nopeasti pojat ovat oppineet englannin kielen. Saman kehityksen näimme jo Oskun kanssa Prahassa, mutta jälleen ihmettelemme kuinka nuo lapset vaan oppivat hienosti!! Opettaja kehui poikien käyttäytymistä ja toisten lasten huomioimista. Molemmat ovat vuoden aikana oppineet lukemaan, kirjoittamaan ja laskemaan. Mahtavaa on myös se, kuinka hienosti meidän lapset oppivat leikkimään ja toimimaan kaikkien "erinäköisten" ihmisten kanssa, on kyse sitten aasialaisista, tummaihoisista ihan mistä vain. Kaikkien kanssa leikitään tasapuolisesti. Myöskään kaksosuus ei ole ollut "ongelma" eli pojat voivat hienosti leikkiä sekä muiden lasten kanssa että keskenään, ilman turhia kähinöitä. Samu on puhunut englantia tosi reippaasti  jo oikeastaan ennen joulua, mutta Juho on ollut arempi ja alkoi puhua oikeastaan kunnolla vasta kiinalaisen uuden vuoden loman jälkeen. Nyt molemmat puhuvat todella reippaasti ja yrittävät toki nykyään puhua englantia myös kotona...siihen meillä on tiukka ei. Kotona puhutaan vain ja ainoastaan suomea.


Kakku


 
Pojat ja heidän opettaja Mr Noel


Ja ylpeät vanhemmat


Gerberat vedessä

Luokassa jaoimme vielä lahjat vanhemmilta...

...Kaikille omat mukit


Käsittämätöntä on myös se, miten lähinnä Samu on sisäistänyt myös jo kiinan kielen. Samu oli pari viikkoa sitten maanantaina kotona yhden päivän ja kuuntelin toisessa huoneessa kuinka herra jutteli kiinaksi meidän ayin kanssa. Samu kertoi, että kävimme äidin kanssa mopolla kaupassa ja ostamassa hedelmiä. Ihan uskomatonta. Meikäläinen tuskailee tuon kiinan kanssa ja jätkä oppii englannin ja kiinan vuodessa... :)

Kävin perjantaina vielä iltapäivällä katsomassa myös poikien futistreenejä. Juho on vuoden aikana innostunut jalkapallosta oikein tosissaan, ja aikookin yrittää päästä samaan Stoke City akatemiaan ensi syksynä, samaan siis missä Osku on. Ensi keskiviikkona Juholla on try out, joten peukut pystyyn, että herra onnistuu hyvin :)


Futistreenit ja ihan sairaan kuuma :)
Vielä olisi yhdeksän koulupäivää jäljellä ennen lomaa. Ensimmäinen vuosi on mennyt yhdessä hujauksessa ja olemme olleet todella tyytyväisiä myös meidän kouluun. Etenkin Oskarille täällä käytettävät opetusmetodit sopivat todella hyvin ja Osku on ollut välillä oikein innoissaan koulusta. Toki edelleen kyselen, onko läksyt tehty yms. mutta kokeisiin pänttäämistä, mitä täällä ei ole ollenkaan, Osku ei kyllä kaipaa yhtään. Myös Karoliinan vuosi on mennyt todella hyvin. Ensi viikolla Karoliina saa vielä taas tilaisuuden, joita vain nämä kansainväliset koulut voivat mahdollistaa. Neiti lähtee torstaina Hongkongiin koulun kanssa ja esiintyvät koulun tanssiryhmän kanssa Disneyn paraatissa viikonloppuna. Välillä nämä mahdollisuudet ja kokemukset ovat kyllä ihan uskomattoman hienoja. Toivottavasti saan myös paljon kuvia neidiltä esiintymisestä.

Ihanaa juhannusviikkoa :) Laitan vielä fiilistely biisiksi tämän ihanan kappaleen <3

Sanna

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti