perjantai 26. kesäkuuta 2015

HO-LI-DAY

Moikka,

Tänään se kauan kaivattu loma alkoi, vihdoin!! Lapset saivat älyttömän hyvät todistukset ja ehdinkin jo kehua jokaista heitä moneen kertaan. Tosi hienoa :) Karoliina pääsi eilen turvallisesti perille Hämptoniin ja nyt odottelee innokkaana huomista konserttia.

Mutta ajattelin oikein kirjoittaa asiasta, joka sai minut äsken miettimään taas omaa elämääni moneen kertaan. Juttelin äsken meidän ayin kanssa (google kääntäjän avustuksella tietysti) ja kerroin, että olemme nyt kahdeksan viikkoa poissa. Milloin Janne tulee heinäkuussa tänne kotiin ja mitä hänen pitäisi poissa ollessamme muistaa, postit, kukat, ilmastoinnit yms. Kerroin myös Suomesta ja näytin kuvia miltä meillä Suomessa näyttää. Hän ihaili ja ihmetteli. Kerroin että Shanghaissa on 23 miljoonaa ihmistä, meillä Suomessa koko maassa on reilut 5 miljoonaa. Joskus naapureiden välissä voi olla satakin kilometriä. Ja taas hän ihmetteli.

Lopulta hän katsoi minua, ja kertoi, että nyt kun menemme Suomeen hänen lapsensa tulevat tänne Shanghaihin ja hän on todella iloinen!! Lapsilla on koulusta loma ja tänä vuonna päättivät, että lapset tulevat tänne. Meidän ayillä on kaksi lasta, joista vanhempi tyttö on 15v ja nuorempi poika on 12v. Niin kuin meidän Kartsu ja Osku. Yleensä ayi näkee heitä vain kerran vuodessa, kiinalaisen uuden vuoden aikaan, kun hän matkustaa kotikaupunkiinsa vajaaksi kahdeksi viikoksi. Lapset asuvat ayin appivanhempien luona ja käyvät koulua Anhuissa. Anhuihin on Shanghaista reilu 400km ja lapset tulevat sieltä nyt bussilla joka ajaa 5h. Hänen silmissään loisti ilo, kun hän kertoi tätä. Minä taas yritin nieleskellä, etten ala itkemään.

Ja tämä on siis yleistä. Asumiskustannukset ovat täällä Shanghaissa niin korkeat, ettei monilla ole mitään mahdollisuutta pitää lapsia täällä ja kouluihinkin pääsevät Shanghaissa vain tietyn luvan omaavat lapset. Mutta töitä on tehtävä ja täällä sitä työtä riittää.

Nautitaan siis Suomen kesästä, herkuista ja omasta perheestä ja lähimmäisistä. Me tullaan ihan justiinsa <3 <3 <3
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti