maanantai 22. kesäkuuta 2015

Juhannus

Enää viikko!!!!!Moikka,

Nyt on juhannukset juhlittu. Tänä vuonna juhannus osui samaan viikonloppuun kiinalaisen Dragon Boat Festivalin kanssa. Kouluista ja työpaikoista oli tämän juhlan takia oikein lomapäivä. Meillä lomapäivä meni vaan ristiin mieheni ja lasten kanssa, sillä lasten lomapäivä oli perjantaina ja mieheni on tänään. Täällä vietetyn juhannuksen "pelasti" kyllä tietyllä tapaa ystäväni Suomesta lähettämät uudet perunat. Ystäväni lähti täältä Suomeen jo pari viikkoa sitten ja lähetti nyt miehensä mukana pussillisen uusia perunoita meille tuliaisiksi. Ei ikinä ennen ole uudet perunat maistuneet näin hyviltä kuin nyt!!! Kiitos vielä P & O!!!


Perjantaina oli pitkästä aikaa oikein kunnon aurinkoinen päivä ja lähdimmekin pikkupoikien kanssa uima-altaalle. Täällä on sadekausi alkanut ja vettä tuli viime viikolla kahtena päivänä 230mm. Sitä siis tosiaan tuli kun saavista kaatamalla. Torstaista lähtien oli poutasäätä ja pojat tietysti hinkuivat uimaan. Meidän perheessä aina sattuu ja tapahtuu ja parin tunnin uimisen jälkeen yhtäkkiä Juho liukastui altaalla ja löi leukansa kovaa altaan reunaan. Kävimme näyttämässä leukaa heti klinikalla (joka sijaitsee tässä samassa yhteydessä) ja siellä lääkäri oli sitä mieltä, että leukaan tarvitsisi laittaa pari tikkiä. Tuossa klinikalla ei tehdä mitään toimenpiteitä, joten ei auttanut muu kun kerätä altaalta kimpsut ja kampsut kasaan, lähteä kotiin ja tilata taksi sairaalalle. Sairaalalla kaikki toimi hienosti ja lääkäri kävi katsomassa ja sanoi, että liimalla selvitään tästä kerrasta. Vekki liimattiin ja tunnin päästä olimmekin jo kotimatkalla. Selvittiin siis säikähdyksellä tällä kertaa :)


Ensin oli niin kivaa ja sitten...


...Lähdettiinkin ensiapuun :(


Lauantaina saimme ystäväperheen grillailemaan ja höpöttelemään kuulumisia. Tänä kesänä täältä muuttaa useampi suomalaisperhe pois. Aina on niitä, jotka ovat sen 2-3 vuotta ja muuttavat, mutta tänä kesänä muuttaa myös kaksi pidempään täällä asunutta perhettä pois. Onneksi kuitenkin nykypäivänä yhteydenpito on helppoa ja pysymme mukana toistemme arjessa, vaikka välimatka onkin pidempi.

Sunnuntaina oli vielä ohjelmassa jäähyväis-/juhannusbrunssi ison suomalaisporukan kanssa. Näistä brunssilla olleista perheistä kolme muuttaa nyt pois ja kävimme isolla porukalla herkuttelemassa, uimassa ja viettämässä kivaa päivää.

Karoliinakin saatiin vielä eilen myöhään illalla kotiin reissustansa. Lento oli 4,5tuntia myöhässä ja olivat joutuneet istumaan tuon ajan koneessa sisällä Hongkongin kentällä. Mutta onneksi reissu oli muuten todella onnistunut. Disneyn paraati oli taatusti ikimuistoinen kokemus ja koko matka meni kuulemma ihan nappiin. Nyt neiti onkin enää kolme päivää koulussa ja lähtee torstaina ja edellä Suomeen. Neitokainen sai puhuttua isänsä ympäri, että vaihdoimme hänen lentolippunsa, sillä One Direction -bändillä on konsertti Helsingissä lauantaina ja meidän lennot olivat vasta Suomeen maanantaina. Nyt neiti pääsee siis konserttiin...ja sitä konserttia onkin nyt odotettu jo lähes puoli vuotta.


WISS:n tanssiporukka
Viikon päästä tähän aikaan istutaankin jo koneessa ja tulemme Suomeen. Ihanaa!!! Kyllä lomaa on sentään odotettu. Ihan sama sataako vai paistaako, sillä täältä me tullaan. Isovanhemmat, siskot, Bona, mökki, ystävät ja sukulaiset, sininen taivas ja puhdas ilma ja ne kaikki Prisman herkut...en millään malttaisi enää odottaa. Suomi on aina Suomi ja kesällä se vaan on paras paikka maailmassa <3 <3 <3
 


IHAN JUST ollaan mökillä...paras paikka maailmassa <3


Meidän Bona <3Sanna

2 kommenttia:

 1. Heippa! Tervetuloa kotosuomeen :) Eero eräänä päivänä kyseli, että syödäänkö sielä kiinassa ollenkaan keittoja? Mites on?

  (Varmaan pohtinut, miten noilla syömäpuikoilla onnistuu..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihan just tullaan :) Syödään täällä keittoja paljonkin. Nuudelikeitto ehkä tunnetuin. Siinä nuudelit syödään puikoilla ja liemi "höritään" usein (todella) kovaäänisesti ;) ;) ;) ja osaa nämä kiinalaiset lusikoitakin käyttää hyvin!!

   Poista