tiistai 2. kesäkuuta 2015

Säbää ja lätkää PekingissäMoikka,

Kiirettä on pitänyt, enkä ole ehtinyt blogiakaan kirjoittaa. Kesäloma lähenee lähenemistään ja samalla myös innostumme enemmän ja enemmän lomasta Suomessa. Lapsilla on enää 17 koulupäivää!! Koulu loppuu siis perjantaina 26.6.

Kaksi edellistä viikonloppua on kulunut Pekingissä. Ensin mieheni lähti sinne pelaamaan salibandyä suomalaisen Hakkapeliitat -porukan kanssa. Turnaus kesti vain päivän, mutta parin yön reissu siitä kuitenkin tuli. Mieheni pelasi SM-liigassa aikoinaan kovastikin salibandyä, sekä Lappeenrannan NST:ssä, että Hämeenlinnan Steelersissä, mutta vuosien varrella pelit on vähentyneet. Koko kevään aikana mieheni ei ole ehtinyt yksiinkään harkkoihin, mutta eihän Kiinan mestaruuskisoja voinut jättää väliin. Ja kannattihan sinne lähteä. Pelasivat päivän aikana kuusi peliä ja finaalissa hävisivät yllättäen Ruotsille 1-0 :)


Hakkapeliitat


Nyt viime viikonloppuna Oskulla oli vuorostaan lätkäturnaus Pekingissä. Me testasimme Oskun kanssa junaa, ja hyppäsimme Hongqiaon rautatieasemalta junaan torstaina. Rautatieasema oli valtava ja asemalla oli meidän lisäksi "pari muutakin"... Juna ajoi 300km/h eikä tainnut pysähtyä kuin kolme kertaa, joten viidessä tunnissa huristelimme perille. Meille sattui vielä hyvät eturivin paikat, ja saimme oikaistua jalat seinälle ;)
 
Rautatieasemalla riitti porukkaa :)


High-speed train


Viisi tuntia junassa
Oskulla oli pelejä perjantaina ja lauantaina. Molemmat päivät vietettiin aika tiiviisti hallilla, joka oli taas tehty valtavaan ostoskeskukseen. Näin vihdoin Pekingissä myös toisen suomalaisen "hockey momin" Tanjan. Olemme toki viestitelleet useamman kerran, mutta nyt oli tosi kiva tavat. Ja tuntuikin, että olisimme tunteneet aina, sen verran juttua riitti. Uudella ystävälläni on myös neljä lasta ja nuorimmat lapsista ovat kaksoset :)Tanja ja minä Hockey Barissa :)


Sunnuntaina oli vain finaalipelit, mutta tässä turnauksessa oli sen verran kovatasoisia joukkueita, että finaalipaikkaa ei nyt irronnut. Niinpä meille tulikin yhteinen vapaapäivä sunnuntaille. Aamun pikkuneuvottelujen jälkeen päädyimme lähtemään keskustaan Tiananmenin aukiolle ja kiellettyyn kaupunkiin. Pekingin metro oli todella uusi ja luinkin jostain, että sitä laajennettiin todella paljon Olympialaisiin. Jouduimme kuitenkin ajelemaan neljällä eri metrolla, ennen kuin pääsimme perille. Sunnuntai oli Pekingissä todella kuuma, 34 astetta, eikä pahemmin tuulen vire käynyt missään. Saasteet olivat "aisoissa" eli oli lukema koko meidän matkan ajan yli 150. Ero Shanghain ja Pekingin saasteisuuden välillä näkyi mm. autoissa. Kaikki autot olivat paksun pölyn peitossa joka paikassa. Ilmeisesti täällä Shanghaissa on sitten kuitenkin sen verran parempi ilmanlaatu, ettei ainakaan noin tapahdu. Tai sitten kyse oli jostain muusta pölystä, mistä näistä ikinä tietää.Valmiina ekaan peliin


 
Maon mausoleumi


Tiananmenin aukio oli valtava
Kielletyn kaupungin ympärillä on hurjan korkeat muurit
Aikoinaan ihmiset ovat asuneet hutongeissa. Ne ovat vanhaan tyyliin rakennettuja taloja, joissa on iso sisäpiha. Ikävä kyllä suurin osa hutongeista on purettu ja tilalle rakennettu uusia taloja
Tuoleja tauon pitämiseen


Kiinalaiset miehet (usein maalta muuttaneet) kävelevät näin maha näkyvissä kun on vähänkin kuuma
Vanhat ukot kävelivät samassa asennossa


Huh :)


Mutta matka meni tosi hyvin ja tulimme iltalennolla kotiin. Lento hujahti 1h 40minuutissa ja laskeuduimme tuohon meidän lähellä olevalle lentokentälle. Eilen päivittelin pitkästä aikaa kuulumisia siskoni perheen kanssa. Välillä on niin ihana höpötellä "kasvotusten" ja katsella mitä kaikkea siskoni lapset ovat oppineet. Ikävä on niin kova <3 <3Torstaina meillä juhlitaan taas synttäreitä kun mieheni ja Osku viettävät syntymäpäiviään. En ole oikein kummallekaan keksinyt mitään lahjaa ja huomenna täytyykin lähteä lahjaostoksille. Hirveän hankalaa yrittää miettiä jotain kivaa ja tarpeellista :)

Toivotaan että Suomessakin alkaisi jo kunnon kesäkelit. Meillä on täällä tänään satanut vettä pitkästä aikaa oikein tosissaan ja ulkona oli niin kuuma ja kostea ilma, että tuntui kuin kasvihuoneessa kävelisi. Huhhuh :)

Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti