sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Pirun kiinalainen juttu


Sininen ihana taivas täälläkin <3


Moikka,

Pakko hehkuttaa vielä tätä säätä. Meillä on ollut niin upea viikko, että moni täällä pitkään asunut ystäväni on sanonut, ettei tällaista ole ennen nähty. Aurinko on paistanut ja saastelukema on ollut koko viikon 50 luokkaa. Aamupalaa on syöty joka päivä ulkona ja muutenkin yritetty viettää kaikki aika pihalla. Kävin kukkamarkkinoillakin päivittämässä ulkokukkia uusiin ja nyt on taas terassilla mukava istuskella.
Puksipuut kestää täällä kesät ja talvet

Mutta tuohon otsikkoon. Tänne kotiin palattuamme talossa on ollut taas jos jonkinnäköistä ongelmaa. Compaundin huoltoheppuja on juossut korjaamassa ja ihmettelemässä. Mutta mystisin tapaus tapahtui meidän makuuhuoneen vessassa. Meillä on tässä talossa aika monta vesipistettä, mutta meidän vessassa olevasta hanasta ja suihkusta ei tullut tarpeeksi lämmintä vettä. Minusta on ihana käydä täällä aika kuumassa suihkussa, koska saunaa ei ole. No, nyt se lämmin suihku ei pariin viikkoon onnistunut tuossa ko. suihkussa. Meillä on rampannut putkimiehiä joka lähtöön. Veikkaisin että viisi eri miestä on käynyt ja kaikki on tullut lopputulokseen "Bu hao" ei hyvä. Viime viikonloppuna meidän yhteyshenkilö tästä compaundilta laittoi viestin ja kysyi, että ottaisimme valokuvan niistä hanoista ja lähettäisimme hänelle. Mieheni teki työtä käskettyä ja nappasi hanasta ja suihkusta kuvan ja kertoi että hanat ovat Hans Grohe -merkkiset. Jotenkin ihmettelin, että miten hanan merkillä voi olla merkitystä siihen tuleeko lämmintä vettä. Mutta koska olemme Kiinassa, sillä OLI merkitystä. Tiistaina sitten Hans Grohen edustaja tuli. Itse lähdin kotoa pois, sillä sen verran olin kyllästynyt jo tähän koko touhuun. Kotiin tullessani ayi tuli hymy huulilla vastaan ja sanoi, että nyt mennään katsomaan kun "Shui hen hao" eli vesi on tosi hyvä. Yhdessä menimme yläkertaan ja ayi alkoi selittämään. Hän näytti, että nyt tulee lämmintä (kuumaa) vettä, eikä mitään tarvinut korjata. Ainoa mitä piti muuttaa oli meidän KYLPYAMMEEN HANOJEN ASENTOA?!?!?!? Ajattelin ensin, että ymmärrän nyt vaan väärin, sillä eihän kylpyammeen hanojen asennolla voi olla merkitystä siihen, tuleeko toisella puolella vessaa olevasta suihkusta lämmintä vettä. Mutta totta se oli. Ayi nauroi vedet silmissä ja näytti, että jos kylpyammeen hanat ovat sivuttain, lämmintä vettä ei tule, ja jos ne osoittavat pystysuoraan homma on "hen hao". Olin varma, että joku tässä hommassa nyt ei vaan voi olla totta, mutta, koska mitään osia ei ollut vaihdettu ja hanoista TULI kuumaa vettä, oli pakko uskoa ayin tarina. Ja ihmetellä!!!!! Suomessa käytettävä sanonta "Pirun kiinalainen juttu" pitää NIIN paikkansa. Selitin tarinan illalla miehelleni, eikä hän tietenkään uskonut. Mutta kun esittelin, että nyt vettä tulee ja se on kuumaa, oli hänenkin pakko uskoa....Jos nämä ammeen hanat ovat väärässä asennossa, kaikki menee mönkään ;) ;)


Kaikki vessan hanat ovat erillään ja silti tavallaan sitten niinkun yhdessä :D


Työturvallisuus on toinen juttu, mikä täällä ei ole niin justiinsa. Tässä ystäväni tänään ottamat kuvat tuosta meidän kotikadulta. Siinä korjaillaan vähän sähköjohtoja keskellä vilkasta autotietä. Eikä mitään liikennettä ole turhaan viitsitty pysäyttää...hohhoijaa :) :)Perjantaina muuten saatiin tietää Stoke City Academyn joukkueet, ja niinhän meidän molemmat futiksenpelaajat valittiin joukkueisiin. Juho alkaa pelaamaan siis kaksi kertaa viikossa jalkapalloa ja Oskulla on kolmet futistreenit viikossa. Ja tietysti vielä pelit päälle. Kyllä oli onnelliset jätkät meillä!!Hienoa :)

Perjantaina vietettiin myös Shanghain suomalaisten Welcome Back to Shanghai -pirskeitä. Paikkana on upea kattoterassi ja kuvia tuli taas otettua, sillä onhan tämä kaupunki iltavalaistuksessaan aivan mielettömän hieno.


Ja Suomi-koulukin alkoi. Pikkupojat jatkoivat oppilaina ja meidän Kartsu aloitti apuopena Suomi-koulussa. Pikkuisen oli neiti väsynyt, kun saapui Mongoliasta pe-la yönä. Reissu oli ollut upea ja Kartsu oli ottanut tosi hienoja kuvia. Laitan niistä muutaman seuraavalla kerralla.Kartsu ja kamut


Nyt iltapalalle ja aloittelemaan uutta viikkoa....meillä on vaan yksi harvahammas, joka syö lähinnä soppaa ja jugurttia ;)Sampsu <3

Ihania syyspäiviä <3

Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti