keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Apinan vuosi alkaa
Moikka,

Tammikuun ensimmäiset kaksi viikkoa menivät kuin unessa. En kertakaikkiaan meinannut päästä taas Kiinan rytmiin ja aikaeroon ollenkaan mukaan. Öisin heräilin ja päivällä olisin nukkunut päiväunet lähes joka päivä, mikä ei yleensä kuulu ohjelmaani :) Ja tietysti kun väsyttää ja olo on nuutunut, kaikki tuntuu muutenkin niin "ei-mukavalta". Kaupasta ei taas meinaa Suomi-loman jälkeen löytää mitään. Ilma on harmaa ja kylmä. Tälle viikolle on muuten luvattu kylmintä 35 vuoteen. Viikonloppuna päivälläkin pitäisi olla 6-9 astetta pakkasta...hurr, ja täällä se todellakin on kylmää. Pakkanen on "kosteaa" pakkasta, joka menee luihin ja ytimiin. Eikä tämä kaupunki ja talot todellakaan ole rakennettu niin, että talot pysyisivät tuollaisessa pakkasessa lämpiminä. Mutta ensi viikolla jo taas onneksi pakkaset lähtevät tiehensä!!

Mutta nyt on vähän alkanut jo helpottaa väsymyksen kanssa. Onneksi, sillä reilun viikon päästä alkaa taas jo kiinalaisen uuden vuoden loma. Kaupat onkin jo tulvillaan krääsää, ja lahjoja, joita kiinalaiset ostavat toisilleen. Tämähän on heille kuin joulu meille, tärkein juhla, johon todellakin satsataan ja panostetaan. Uusi vuosi on apinan vuosi, ja krääsä tietysti on myös sen mukaista. Meillä on koulusta taas kahden viikon loma, jota odotetaankin koko perhe oikein innoissaan :) Lähdemme lomalla Malesiaan Borneon saarelle, ja olemme siellä 1,5 viikkoa. Hotelli on aivan mielettömän ihana, joten lapsetkin taatusti nauttivat. Olen jo etukäteen ottanut selvää Borneon "must see/do" paikoista, ettei loma menisi pelkäksi löhöilyksi :) Ainakin eläinkunta Borneolla on todella upea ja monipuolinen.
Siitä sitten koristeita...ihan joka lähtöön :)


Näissä varmaan toivotetaan hyvää uutta vuotta..ehkä :)


Apinoita, apinoita ja vaikka minkä värisiä

Tänään olin koulun ekaluokkien retkellä mukana Shanghai museossa. Lupauduin vapaaehtoiseksi mukaan, jotta samalla näkisin museon. Museo oli kyllä mielestäni aika tylsä, ja tuo vajaa pari tuntia riitti hyvin sen kiertämiseen. Lapsilla on yhdessä aineessa aiheena koulussa erilaiset taiteet, ja sen takia retki suuntautui juuri Shanghai museoon. Onneksi lapsille oli tehty "aarteenetsintä" tyyppinen ratkaisu, eli jokaisella ryhmällä oli kuvia esineistä, jotka museosta piti löytää. Minun ryhmän tytöt olivat ahkeria ja löysimme jokaisen rastin, joten eväiden syömiseen jäikin sitten hyvin aikaa :) Ja tytöt kyselivät niin paljon kysymyksiä ja tietysti kertoilivat omia tarinoitaan...Ihania lapsia.Ja sitten mennään


Ensimmäinen "rasti" löytyi helposti


Harvahammas liukuportaissa


Ja evästauko


Ei ollut ihan meidän Juhon paikka ;)Lopussa oli aika väsynyttä porukkaa :)


Kirjoittelin muuten meidän kuulumisia Hämeenlinnassa julkaistavaan Etelä-Hämeen Osuuspankin Opus-lehteen, joka julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Asiaa olisi ollut paljon, joten yritinkin tiivistää kirjeeseeni meille tärkeimmät asiat täällä ulkomailla asumisessa. Kurkatkaapa helmikuussa juttu, kun Opus-lehti kolahtaa postilaatikkoon :)

Ja ihania talvipäiviä Suomeen, me yritetään selvitä näistä Shanghain pakkasista :)

Sanna


2 kommenttia:

  1. Hei Sanna, Borneo on upea. Kävästiin siellä joulukuussa 2013, josta lienee juttu blogissani. Orankit oli nähtävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, käynkin heti kurkkaamassa :) Me etsittiin taas paikkaa, jonne olisi suora ja lyhyt lento...ja tietysti aurinkoista ja lämmintä. Ajatus olisi käydä myös "moikkaamassa" Brunein sulttaania, jos sinne vaan pääsee päiväseltään käymään.

      Poista