maanantai 25. tammikuuta 2016

Kyllä on kylmää
Moikka,

Sääennustukset pitivät paikkansa ja meillä todellakin on ollut kylmä. Perjantaina illalla lämpötila alkoi todella laskea ja lauantaina oltiin jo pakkasen puolella. Suomi-koulukin peruttiin, sillä täällähän ei luonnollisestikaan autoissa ole kesärenkaita, eivätkä kuljettajat ole tottuneet ajamaan liukkaalla säällä. Jos vesisateella liikenne on kaaoksessa, mitä se olisi liukkaalla pakkaskelillä? Sovimme kuitenkin kuljettajamme kanssa, että jos tiet on kuivia, hän tulee lauantaina aamulla hakemaan Oskun lätkäharkkoihin. Ja hyvinhän se reissu meni. Shanghai kuuluu subtrooppiseen ilmastovyöhykkeeseen, joten koviin pakkasiin täällä ei vaan olla totuttu. Toki täällä on talvella kylmä, mutta esimerkiksi viime talvena lämpötila ei ollut yhtenäkään päivänä pakkasen puolella. Yöllä on tavallista, että on muutama aste pakkasta, mutta nyt on ollut myös päivällä pakkasta.

Kylmää, mutta kaunista


Meidän lähellä oleva puisto oli tyhjä, taisi olla liian kylmä ilma kiinalaisille :)


Lenkin jälkeen kuumaa kaakaota ulkona :)


Ajattelin etukäteen, että jos tuo kylmyys todellakin tulee, se taatusti tarkoittaa myös hyvin saasteista ilmaa. Mutta kuinka väärässä olinkaan, onneksi. Koko viikonlopun sää oli todella kaunis ja aurinkoinen, eikä saasteista tietoakaan!! Kävimme mieheni kanssa sekä lauantaina että sunnuntaina pitkällä kävelylenkillä ja pojat pelasivat tramppafutista (sunnuntaina siihen hommaan oli kyllä jo liian kylmä). Meille kaikki aina sanovat, että tehän olette Suomesta, eikai tämä kylmyys missään tunnu, mutta tuntuu se, sillä täällä kylmyys on sellaista kosteaa kylmyyttä ja se todellakin on kylmää. Talot ei luonnollisestikaan ole rakennettu pitämään tällaista kylmyyttä ulkona. Meillä on toistaiseksi kaikki toiminut hyvin, mutta monella muulla ei. Putket jäätyvät, ja silloin ei tietenkään lämmitys toimi tai vesi tule hanasta. Ja taas on compaundin huoltomiehillä hommia kun käyvät päivittelemässä ihmisten asunnoissa, että joo-o kyllä ne putket on jäässä, mutta odotellaan lämpimämpiä kelejä.Jätkät pelaa tramppafutista


Ei auton autoa eikä ihmistä missään :)


Racquet clubin poolitkin on jäässä


Tänään kävin taas pitkällä kävelylenkillä. Järkyttävän kova tuuli on nyt tyyntynyt ja miehet lakaisevat lehtiä ja pudonneita oksia ihan viimeistä päivää. Tuuli oli koko viikonlopun todella kova ja tiet olivat myös sen näköisiä. Ensimmäistä kertaa myös näin, että vesialtaat, poolit ja joet on jäätyneet.


Jäisiä appelsiineja?


Puiston lammikolle pääsisi varmaan jo luistelemaan


Meidän compaundin suihkulähde on myös umpijäässä


Viikonlopun myrskyssä näitä peltejä lenteli ympäri ämpäri. Taloa korjattaessa, koko tontti rajataan tällaisilla pelleillä.


Onneksi meillä on kotona toistaiseksi kaikki toiminut hyvin!!

Toivotaan, että pakkaset hieman hellittäisi, ennen kuin ensi viikolla kaikki kiinalaiset lähtevät sukuloimaan ja juhlimaan vuoden vaihtumista. Siinä touhussa on tapahtumaa tarpeeksi ilman pakkasiakin :) Laitan vielä kuvan meidän suloisista harvahampaista. Hampaat tippuu pojilta vuorotellen ja näyttävät hassuilta ilman hampaita...kai ne uudet joskus kasvaa :)


Harvahampaat <3 <3
2 kommenttia:

 1. Oli kyllä todella kaunis viikonloppu vaikkakin kylmä. Teki myös mieli viedä petivaatteet ulos pakkaseen, mutta asumme 19.kerroksessa ja tuuli oli vie-tä-vän kylmä ja ankara - luulen että petivaatteet olisi löytynyt viereisten puiden oksilta :)

  Teillä on kivan näköinen talo Shanghaissa. Tosi kaunis ja idyllinen. Ja sulla pirteä lenkkeilylook :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna :) me ollaan kyllä tykätty tästä talosta tosi paljon, yksi lisähuone olisi hyvä, mutta kyllä me pärjätään. Ja pääasia että täällä toimii pääasiassa kaikki tosi hyvin. Mä kanssa mietin niitä petivaatteiden viemistä parvekkeelle, mutta lentoonhan ne olisi lähtenyt tuossa myrskyssä :)

   Poista