sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Loma alkoi ja lunta sataa...Moikka,

Perjantaina meillä alkoi koulun loma ja seuraavat kaksi viikkoa lomaillaan! Perjantaina päivällä sähköpostiin tulivat Karan ja Oskun todistukset ja pikkupojat toivat paperiset todistukset tullessaan kotiin. Kaikilla todistukset olivat aivan loistavat. Olen niin ylpeä lapsistamme!!! Kansainvälisissä kouluissa opettajat antavat sekä arvosanan, että kirjoittavat jokaisesta oppilaasta suullisen arvion. Tippa silmässä luin tekstejä lapsistamme. Minusta on hienoa huomata, että asiat, joita olen yrittänyt aina opettaa lapsille mm. ystävällisyys, iloisuus, kohteliaisuus ja toisen huomioiminen, on todellakin menneet perille. Jokaisen todistuksesta sai lukea näistä luonteenpiirteistä. Joka aamu huikkaan lapsille, kun kiipeävät bussiin, että "muistakaa hymyillä" <3

Karoliina on nyt grade 10 eli Suomessa Kara olisi lukion ensimmäisellä luokalla. IB-koulussa grade 10 on valmistautumista varsinaiseen diploma programmeen, eli kaksi viimeistä vuotta opiskellaan itse valittuja aineita ja lopuksi kirjoitetaan "ylioppilaaksi". Karoliinalla koulua on siis jäljellä kaksi vuotta ja nyt olisi ainevalintojen aika. Grade 10 vuonna suurin rutistus on personal project. Jokainen opiskelija valitsee oman aihealueen ja tekee suuren taustatyön, etsii luotettavia lähteitä, tekee varsinaisen projektinsa ja lopuksi koko rykäisystä kirjoitetaan loppuyhteenveto. Karoliina kirjoitti matkailublogin, ja keräsi blogiin tietoa kymmenestä eri maasta ja kertoi sekä omasta kokemuksestaan, että "matkaopas" tyylisesti eri paikoista. Blogista tuli todella kiva. Linkki Karan blogiin löytyy tuosta sivupalkista, travel with Karoliina.

Viime maanantaina koululla grade 10 oppilaat esittelivät omat projektinsa. Vanhemmat oli kutsuttu tutustumaan projekteihin ja lopuksi oli vanhempainilta. Tiistaina sama näyttely jatkui oppilaille ja opettajille, ja etenkin grade 9 oppilaat olivat tärkeässä asemassa miettiessään ensi vuoden omaa projektiaan. Nyt tuo suuri projekti on lähes kokonaan takana ja neitikin saa ehkä pikkuisen huokaista helpotuksesta :)


Kartsun ständi


Karan paras kaveri esitteli projektiaan Karan vieressä


En ole muuten joulun jälkeen kirjoittanut niska/käsikivustani mitään. Kipu on lähes kokonaan nyt poissa. Välillä toki (jos esim olen nukkunut huonossa asennossa) käsi muistuttelee, että ihan kunnossa tämä homma ei vielä ole, mutta pääasia, että jatkuva särky on vihdoin poissa. Olen pikkuhiljaa tammikuun aikana uskaltautunut jo lenkille ja salille. En koko syksyn aikana päässyt kertaakaan käymään salilla....etenkin tämä edessä oleva loma on motivoinut lähtemään urheilemaan. Kesävaatteet kun silloin tällöin tuppaavat kutistumaan talven aikana :) :)Huhhuh :)
Nyt vielä pikkukävelylle LUMISATEESEEN...täällä alkoi pari tuntia sitten satamaan lunta ja sitä on tullut sen verran että nurmikko on ihan valkoinen. Pikkupojat katsoivat äsken silmät pyöreinä ikkunasta, että oikeastiko täällä sataa lunta. Meidän pihan palmu on ihan lumen peitossaHyvää Apinan vuotta kaikille! Hóu niàn kui lè!

Sanna

2 kommenttia:

  1. Hyvää Apinan vuotta teidän perheelle! Me lennellään keskiviikkona Suomeen! Ihanaa päästä saunomaan täältä kylmän keskeltä. Jännittää vaan vielä huimasti kuinka pitkä lento sujuu karvalapsemme kanssa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaima :) olinkin kokonaan unohtanut vastata sinun kommenttiin. Ihanaa apinan vuotta teillekin!!

      Poista