sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Kävelykierroksella - juutalaiskortteli

Moikka,

Keskiviikkona käveltiin taas Shanghain suomalaisten kanssa. Tällä kertaa kävelimme juutalaiskorttelissa ja kiinalaisella ostoskadulla. Kävin myös viime keväänä tällä samaisella kävelyllä, ja kirjoitin silloin postauksen siitä TÄNNE.

Tällä kertaa en ottanut edes isoa kameraa mukaan vaan napsin kuvia kännykkäkameralla. Ilma oli vaan mielettömän ihana ja lämmin, joten nopeasti siihen kännykkäänkin taas tuli kuvia :) Kävimme ensin sisällä museossa, jota oli vähän viime vuodesta uudistettu. Museossa on myös opastettu kierros, mutta emme jääneet odottamaan kierrosta vaan jatkoimme matkaa.Juutalaisten synagoga

Patsaan takana olevaan seinään on kaiverrettu kaikkien täällä asuneiden juutalaisten nimet


:)


Kahvio ja kahvion yhteydessä oleva museo oli vihdoin avattuJuutalaiskorttelilta jatkoimme matkaa kohti kiinalaista ostoskatua. Tällä kertaa menimme sisälle myös Xiahai temppeliin, joka on buddhalaisten temppeli ja rakennettu vuonna 1941. Temppeli oli todella kaunis ja aurinkoisella säällä värit loistivat hienosti.
Täti pesemässä ovia
Upeita yksityiskohtia


Ehkä persoonallisin ikinä näkemäni lisäsiipi :D


Temppeliltä jatkoimme matkaa kiinalaiselle markkinakadulle. Tällä kadulla napsin viime vuonna todella paljon kuvia, sillä tätä perinteistä kiinalaista touhua on todella mukava katsella ja ihmetellä. Tälläkin kertaa myytävää oli ihan joka lähtöön. Keskellä katua rouvat istuivat tuolilla ja odottivat vuoroaan parturiin. Mummot nauroivat ja huutelivat meille nihao nihao ja hymyilivät hampaattomia hymyjään. Nämä on taatusti niitä juttuja jotka jäävät mieleen ja joita joskus kaiholla kuvista katsellaan.Lihakauppa


Ankeriaita tai jotain sen tapaisia


Munia ja siemeniä


Joidenkin kotikatu


Kananmunakauppa ja kauppias itse

Lounaalla keskellä katua


Jonkun lounas lähdössä mopon kahvoissa...


Ihania ja iloisia mummoja


Kiireinen parturi


Pakko vielä laittaa pari kuvaa näistä meidän jokapäiväisistä "nähtävyyksistä". Kävin viime viikolla kaupassa ja ruuhkassa ajoimme auton ohi, jonka katolle oli TEIPATTU kiinni iso laatikko. Ai mikä turvallisuus? Tottakai tuollaisella pakkausteipillä nyt laatikko pysyy katolla. Nappasin myös ystäväni ottaman kuvan täältä meidän hoodeilta, kun joku on pakannut fillarinsa kyytiin ehkä pikkuisen liikaa tavaraa :) Näin meillä, joka päivä.This is China :)


Kyllä tähän vielä mahtuu :)Tänään kävin meidän herrojen kanssa parturissa. Juho kävi eilen futispeliensä jälkeen suihkussa ja tuli hetken päästä alakertaan. Huomasin, että herra oli tehnyt jotakin hiuksilleen ja hän sitten kertoi, että joo, leikkasin tästä edestä ja oikein kunnolla, kun hiukset oli ihan liian pitkät eikä niitä saanut hyvin...no joo, jätkä oli leikannut kaikki hiukset parin-kolmen sentin matkalta pois ja tänään sitten niitä piti pikkuisen käydä siistimässä. Torstaina nämä meidän ilopillerit täyttävät seitsemän vuotta <3 Minne tämä aika oikein menee?


<3 <3

Ihania ja aurinkoisia kevätpäiviä!!

Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti