maanantai 20. kesäkuuta 2016

Loma loma loma
Moikka,

Lomaan on enää alle kaksi päivää. Tämä toinen vuosi Kiinassa on hujahtanut todella nopeasti. Vaikka lomaa on odotettu, tuntuu hassulta, että ylihuomenna ollaan jo Suomessa. Tänä vuonna lennämme kolmessa osassa Suomeen. Ensin minä ja pojat, siitä viikon päästä Karoliina ja lopuksi vielä mieheni. Lomailemme Suomessa 9,5 viikkoa, joten siinä ajassa ehtii taas keuhkotkin puhdistua ;)

Meillä on kesälle paljon hommaa. Vuokralaisemme muuttivat pääsiäisenä pois talostamme, joten majailemme siellä ja tietysti paljon myös mökillä. Meillä alkaa mökillä syksyllä "pikku" rakennusurakka, joten vanha mökki pitää tyhjentää, yksi varastorakennus siirtää, räjäytellä kiviä ja tehdä valmistelevia hommia. Appiukko ja anoppi ovat auttaneet jo hurjasti, sillä appiukko on kevään aikana kaatanut mökiltämme lähes 30 puuta ja halkonut ne. Nyt sitten kääritään samantien hihat ja laitetaan sekä talomme piha kuntoon, että myös mökin ympäristö. Mutta se on niin ihanaa vastapainoa tälle Kiina-elämälle, että odotamme näitä hommia jo todella innokkaina.

Mutta ennen niitä pihahommia on yritetty täälläkin vielä hoitaa kuntoa. Kävimme viikonloppuna mieheni kanssa ensin pelailemassa tunnin tennistä ja toiseksi tunniksi vuokrasimme pallokoneen. Huh, mikä masiina. Syötöt toki tuli tosi tasaisesti siihen tiettyyn kohtaan ja yhtä nopeina, mutta armottomalla tahdilla niitä kyllä tuli. Olin kahden tunnin vuoron jälkeen ihan poikki ja valmis istumaan sohvalla loppuillan ;)
Huh, mikä playmate


I'm done ;)


Perjantaina vietettiin sitten taas koulussa valmistujaisia, eli grade 10 ja 12 valmistuivat. Karoliina on grade 10 ja valmistui nyt ns. middle schoolista ja on valmis syksyllä aloittamaan rankat kaksi vuotta diploma programmen parissa. Ystäväperheemme tytär valmistui nyt grade 12 ja graduation tilaisuus oli todella hienosti järjestetty ja muutama nenäliina siellä meni taas nyyhkiessä. Onnea Ella ja onnea Karoliina. Ella muutti nyt neljän Kiina-vuoden jälkeen Suomeen ja aloittaa opiskelut jossain päin maailmaa. Ikävä tulee, mutta onneksi lentokoneet lentää <3
Kartsu <3


Koko sakki :)

Onnea Kara ja Ella <3 <3

Eilen vietettin jalkapallon päättäjäisiä. Pojat pelailivat ensin kaksi tuntia hirmuisessa helteessä koulun kentällä jalkapalloa ja pelien jälkeen siirryimme viereisen compaundin clubitalolle, jossa oli päättäjäisseremoniat ja BBQ. Stoke City akatemiassa on tänä vuonna pelannut neljä eri joukkuetta eli U8, U10, U12 ja U14 joukkueet. Juho on pelannut U8 joukkueessa ja Oskari U14 joukkueessa. Jokaisesta joukkueesta palkittiin muutama pelaaja ja meidän Juho sai "Coaches Player of the year" palkinnon. Kun päävalmentaja kertoi pojasta joka tuon palkinnon saa, hän kertoi, että tämä pelaaja hymyilee aina, on aina iloinen niin harjoituksissa, peleissä kuin koulun käytävilläkin. Ja kun valmentaja kertoi, että palkinnon saa Juho, olin niin iloinen ja onnellinen, että melkein unohdin ottaa kuvan. Mutta vielä onnellisempi oli meidän pieni futispoika, joka seisoi valmentajien vieressä suu korvissa ja kysyi, että näitkö äiti minkä minä sain. Niin onnellinen pieni mies <3 Juho kysyi voiko palkinnon ottaa myös Suomeen, sillä se pitäisi näyttää ukille, mutta sanoin, että ukki varmasti näkee palkinnon hienosti myös kuvasta ;)
Meidän Jupsu, suu korvissa ja niin onnellisena <3


Huomenna pikkupojilla on vielä viimeinen field trip koulun kanssa ja sen jälkeen loma alkaa (tai siis virallisestihan se alkaisi vasta perjantaina, mutta me otetaan pieni varaslähtö). Selostin äsken meidän ayille, mitä hänen pitäisi kesän aikana tehdä, milloin laskut tulevat ja miten ne maksetaan, mitä tehdään jos ilmastointi ei toimikaan ja ikkunatkin pitäisi pestä...koko keskustelu kiinaksi ja hyvin meni. Oli pikkuisen helpompaa kuin viime vuonna, joten kai minäkin olen jotain taas tämän vuoden aikana oppinut :)

Liánghǎo de xiàtiān!!

Sanna


Hyvää kesää "nukkuvat kiinalaiset" :D


2 kommenttia: