lauantai 3. syyskuuta 2016

Ensimmäinen kouluviikko

Kiitos ihanasta lomasta, nyt kotiinNi hao,

Kotona ollaan. Kotona oli kesän aikana ONNEKSI toiminut kaikki. Niin ilmastointi kuin sähkölaitteetkin. Jännitin etukäteen hieman ilmastoinnin toimimista, sillä ennen lomaamme se meni lähes joka päivä kokonaan alakerrasta pois päältä. Kesäkuussa kosteusprosentti ulkona oli koko ajan 80-90% ja ikkunat olivat ulkopuolelta aivan huurussa. Sisälle tuo kosteus tulee myös väkisinkin, ja jos ilmastointi ei toimi sisällä, on lopulta kaikki vaatteet ja kankaat homeessa. Meidän ayi kävi lomamme aikana kerran viikossa tarkistamassa tilanteen. Talo oli kuitenkin neljä viikkoa ihan tyhjänä, ennenkuin mieheni saapui kotiin. Mutta hyvä näin, ainoa, mistä ayi ei ollut huolehtinut oli minun ulkokukat. Ne näytti sitten "hieman" onnettomilta. Mieheni oli vielä yrittänyt kastella niitä elokuun alussa, mutta turhaan. Ruokakaupparetken jälkeen olikin suuntana heti kukkamarkkinat ;)
Lento meni hienosti, vaikkei pikkupojat nukkuneet minuuttiakaan...


Kukat oli parhaimmat päivänsä nähneet ;)


Uudet kukat ulos ja...


Sisälle


Nyt on tarassi taas viihtyisä


Koulu alkoi maanantaina. Kaikki lapset aikalailla odottivat koulun alkua, pientä hämmennystä aiheutti kuitenkin se, että lopulta pikkupojat menivätkin eri luokille. Meidän koulun primary-schoolissa vaihtui rehtori toukokuussa ja kirjoitimme mieheni kanssa uudelle rehtorille kesäkuun alussa sähköpostin, jossa tiedustelimme voisiko pojat jatkaa samalla luokalla. Tiesimme jo etukäteen että yleensä linja on se, että kaksoset aikalailla järjestelmällisesti laitetaan eri luokille, mutta ainahan voi kysyä. Meillä pojat ovat hyvin eriluonteisia, eivätkä ole koskaan aiheuttaneet yhdessä "harmeja" luokassa, joten ajattelimme, että pojat voisivat jatkaa samalla luokalla myös tokalla. Emme saaneet kuitenkaan rehtorilta vastausta ja asia unohtui, kun lähdimme lomalle.

Sitten mennään, grade 11, grade 8 ja grade 2


Nyt sitten muutama päivä ennen koulun alkua saimme luokkalistat ja pikkupojat olivat eri luokilla. Juho otti asian hyvin helposti, mutta Samu taas ei. Samu itki muutaman tunnin asiaa oikein tosissaan ja sanoi, että meidän kuuluu Juhon kanssa olla samalla luokalla. Yritin selittää, että saatte omia kavereita, eikä sinun tarvitse koko ajan huolehtia Juhosta, mutta samalla toki ymmärsin kuinka outoa kaksosille on tuo erillään oleminen. Neljän lapsen äitinä tietysti huomaan, kuinka erilainen kaksosten välinen side on, ja huomioivat toisensa ihan joka päivä. Meidän pojat myös tappelevat tosi vähän, eivätkä koskaan kilpaile keskenään (johtuen ehkä tuosta luonne-erosta) Toisaalta en myöskään ymmärrä kaksosia, jotka asuvat vielä aikuisinakin yhdessä, eivätkä ole yksilöitä. Niinpä ajattelin, että käyn vain juttelemassa rehtorin kanssa kun palaamme kotiin.

Maanantaina kaikki lapset lähtivät hymyssä suin kohti koulubussia ja hyppäsin itsekin mukaan. Kävin juttelemassa molempien poikien opettajien kanssa ja kerroin tilanteesta. Molemmat pojat jäivät hymyilemään omiin luokkiinsa ja minäkin samalla huokaisin. Rehtori sattui myös istumaan huoneessaan ja kysyin voinko hetkisen häiritä häntä. Rehtori pyysi minut huoneeseensa ja juttelimme siinä kaksosuudesta ja hän oli todella pahoillaan, ettei kertakaikkiaan ollut löytänyt ennen lomaa systeemiä, jolla saisi merkattua sähköpostit kenelle on vastaamatta ja kenelle ei. Hänellä ei ollut aavistustakaan millaisen määrän sähköposteja rehtori päivässä saa, ja hän kertakaikkiaan unohti vastata meille ja oli siitä todella pahoillaan. Hän oli myös hyvin vahvasti sitä mieltä, että kaksosten pitäisi olla eri luokilla ja alkaa kehittymään yksilöinä heti alakoulusta lähtien. Myös kuulemma kaikki hänen lukemansa tutkimukset vahvistavat tätä. Ja kotona kuitenkin saavat aivan riittävästi aikaa olla yhdessä.
Parhaat kaverukset <3 <3Nyt kun ensimmäinen viikko on käyty koulussa, juttelin eilen illalla poikien kanssa kuinka on mennyt. Molemmat sanoivat, että "äiti, oli se eriluokille laittaminen sitten kuitenkin ihan hyvä juttu. Me ollaan naapuriluokissa ja nähdään monta kertaa päivässä ja sitten on taas kiva olla ilta yhdessä kotona <3" eli niinpä niin, loppu hyvin kaikki hyvin.

Ja jos pikkupoikien koulun aloituksessa oli pientä hämmennystä, on sitten isompien koulu lähtenytkin tosi hyvin liikkeelle. Kara aloitti nyt grade 11, eli diploma programmen ensimmäisen vuoden ja läksyjä on tullut jo ihan kiitettävästi. Osku on grade 8 ja oli tosi innoissaan kun näki kesän jälkeen taas kaikki kaverinsa.

Ilma täällä on ollut aivan mielettömän hieno ja lämmin. Joka päivä mittari on noussut 32-35 asteeseen ja koulun jälkeen pojat ovat pulahtaneet uimaan (viime vuonna ensimmäisenä koulupäivänä oli se järkyttävä vesisade, ja sen jälkeen sitten päästykään koko syksynä uimaan, kun altaan moottorit menivät rikki. Kirjoitin viime vuonna ensimmäisestä koulupäivästä TÄNNE.) On ollut myös ihana nähdä kuinka iloisina meidän compaundin huoltomiehet ja porttivahdit huutelevat Ni Haota ja hymyilevät. Ayin kanssa vaihdoin hienosti kuulumiset kiinaksi, kesä oli mennyt hyvin ja hänen poikansa oli ollut täällä Shanghaissa hänen luonaan. Eli olen minäkin jotain siitä kiinankielestä oppinut, vaikkei aina siltä tunnu :) Ja Suomi-koulukin polkaistiin tänään käyntiin. Pikkupojat jatkoivat oppilaina ja Karoliina isojen ryhmän apuopettajana. Olipa kiva nähdä tuttuja ja uusia kasvoja koululla. Nyt uimaan, sillä lämmintä on tänään 35 :)

Hauskaa viikonloppua!!Plomps


Ja plomps
2 kommenttia:

 1. Voi miten ihanaa olikin yhtäkkiä lukea teidän elämänmenoa! Ihan kokonaan unohtanut Shanghai-Blogit - shame on me!

  Uskon että kaksosilla tuo on todella ikävää, mutta tosiaan WISS:ssä on tämä periaate, ettei kahta samankielistä laiteta samalle luokalle (teidänkin pojat kuitenkin jo enkkutaitoisia, eli en tiedä miksi). Aikanaan kun Eero meni ummikkona ekalle, samalla luokka-asteella oli jopa viisi suomalaista, mutta hänet laitettiin yksin sille ekalle. Olihan se raaka, mutta tehokas kielikylpy. Sittemmin Eeron 3. luokalla oli kolme suomalaista poikaa ja että laittoivat vielä Eeron ja Roopen - bestikset samalle luokalle. En tiedä mikä on logiikka...

  Ihanaa lukea kuulumisia, nytpä taas tormistaudun ja jatkan lukemista! Vieläkin hiukan ikävä sinne, vaikka kaikki täälläkin on kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marita! Meille kerrottiin tuo logiikka lopulta ja onhan se selkeä, toki välillä tekevät poikkeuksia. Enää ei ole "vaaraa" että olisi suomalaisia samalla luokalla, kun meitä on niin vähän täällä 😅 terkkuja perheelle!!

   Poista