perjantai 28. lokakuuta 2016

Kävelykierroksella - Jing'an

Moikka,

Tiistaina pyörähti taas Shanghain suomalaisten kävelykierrokset käyntiin. Kävelykierroksia veti muutaman vuoden Ulla, mutta hän muutti keväällä takaisin Suomeen ja nyt vihdoin hänelle on löytynyt jatkajat.Iloinen joukko (Kuva kävelykierroksen vetäjä Sari)


Ensimmäinen kävelykierroksemme suuntautui Jing'an temppeliin ja Jing'anin puistoon. Jing'anin temppeli sijaitsee aivan Shanghain keskustassa ja temppelin kultaiset koristeet näkyvät pitkälle. Jing'anin (rauhan ja seesteisyyden) temppeli on Shanghain arvostetuimpia esi-isien palvontapaikkoja. Nykyiset rakennukset ovat Ming- ja Qing-dynastioiden ajalta. Jing'an oli 1930-luvulla Shanghain rikkain buddhalainen temppeli. Sitä johti vaikutusvaltainen apotti, joka oli myös gangsteri. Temppeli oli suljettuna kulttuurivallankumouksen aikana, mutta nykyisin se on Shanghain vilkkaimpia buddhalaisia pyhäkköjä. Siellä rukoillaan etenkin taloudelllista menestystä.Kultaiset koristeet näkyvät kaikkiallePuinen buddhaTiistaina temppelissä oli käynnissä isot buddhalaiset seremoniat. Munkit olivat pukeutuneet kauniisiin puna-keltaisiin asuihin ja kulkivat kulkueena alas hopeisen buddhan salista pienempiin saleihin. Yleensä näissä temppeleissä näkee vain muutaman munkin, mutta tiistaina heitä oli liikkeellä valtavasti.


Temppeli on täynnä hienoja yksityiskohtia

Temppelistä matkamme jatkui tien toisella puolella olevaan Jing'anin puistoon. Ihmiset asuvat täällä pääasiassa kerrostaloissa, joten puistot ovat arkipäivisin eläkeläisten olohuoneina, ja kierroksemme aikana näimme eläkeläisiä monenlaisissa harrastuksissa. Jo puistoon kevellessämme vanha kiinalainen pappa, teki isolla vesisudilla hienoja kalligrafeja laattoihin. Samalla korviimme alkoi kuulua jo musiikkia ja muutaman metrin päässä naisryhmä teki taiji-liikkeitä ja edessämme iso eläkeläisten porukka oli päivätansseissa. Eräs kiinalainen herrasmies bongasi meidät ja alkoi kertoa Kiinan eläkejärjestelmästä ja siitä kuinka eläkeläiset viettävät aikaansa. Täällä isovanhemmat yleensä hoitavat täysin lapsenlapsensa, mutta heti kun heillä on vähän aikaa, eläkeläiset suuntaavat matkansa puistoon, jossa tanssitaan, maalataan, lauletaan, jumpataan, juodaan teetä ja seurustellaan. Mukavaa ja iloista yhdessäoloa.


Taijia
Nämä rouvat odottivat vuoroaan

Tämä herra säesti musiikkia


LaukkuparkkiLaulamistaPuiston sisällä oli vielä pieni osa, jonne pääsymaksu oli 3rmb (0,40 euroa) ja tässä osassa muutamat miehet joivat teetä ja nauttivat hiljaisuudesta. Jotenkin näissä puistoissa on niin jännä, kun olemme aivan keskellä kaupunkia ja silti tunnelma on niin hiljainen ja pysähtynyt.:) ystävät valokuvaamassaTeehuone

Herra juomassa teetä


Puistosta lähtiessämme vastaamme tuli vielä viulun kanssa mies, ja kysyi mistäpäin olemme ja hän tietysti kertoi osaavansa soittaa myös Sibeliusta. Herra soitti meille vielä kierroksen päätteeksi viululla muutaman kappaleen ja kierroksemme oli todella onnistunut. Seuraavaa kävelykierrosta siis odotellessa :)

(kuva kävelykierroksen vetäjä Sari)


Puistosta lähtiessä nappasin vielä muutaman kuvan Jing'an temppelin ulkopuolelta. Kaunis paikka!! Hyvää viikonloppua kaikille :)


Leijonat vartioivat aina molemmin puolin ovea

2 kommenttia:

  1. Kommentoinkin jo Sarin blogissa, että hämmästyin noita kultaisia temppelinkattoja. Voin olla väärässä, mutten muista nähneeni noin hohtavia kattoja temppeleissä täällä Pekingissä, ehkä täällä ollaan vähän kuin Etelä-Suomessa ja pidetään matalaa profiilia huomaamattomampine sinisine tai vihreine kattoineen, kun taas shanghailaiset taitavat muistuttaa enemmän suomalaisista enemmän pohjalaisia. Näytetään että kyllä meillä on varaa =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On nuo kyllä hienoja ja kirkkaina näkyvät kauas. Teidän täytyy tulla retkelle tänne katsomaan :) Junalla pääsee kätevästi!!

      Poista