torstai 1. joulukuuta 2016

Kiinalaisia juttuja ja Zhudi town

Syksy se on täälläkin


Moikka,

Viime viikolla oli pari todella kylmää, mutta aurinkoista päivää joten laitoin pipon visusti päähän ja lähdin kävelylle tuohon meidän läheiseen Zhudi towniin. Tämä alue missä me asumme, on hyvä sekoitus kiinalaista ja länsimaista menoa. Koska meidän alueella asuu paljon expatteja, täällä on useita siistejä kauppoja, jotka myyvät tuontitavaraa aikalailla joka lähtöön. Kaupat ovat toki pieniä, sellaisia Suomen Siwojen kokoisia :)

Tuossa ihan meidän lähellä on myös TOSI kiinalainen Zhudi-town. Vein mm. vanhempani sinne ihan vaan näkemään ja kokemaan sellaista oikeaa kiinalaista menoa. Zhudi-town on pieni kylä, josta saa ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä. Siellä on myös mm. kaikenmaailman erikoiskaupoja, ompelijat, räätälit, korjaamot, lasiliikkeet, markkinat ja kampaamot. Pieneltä alueelta periaatteessa saa kaiken tarvitsemansa, jos siis vaan osaa etsiä tai kysyä :)
Siivouskauppa, patja/peittokauppa, vesipullojen myyntiä ja joku korjaamo


Ja tietysti hedelmien myyjiä


Jonkun tuolikuorma tuli vastaan


Zhudi-town on ollut tähän asti hyvin perinteinen kiinalainen kylä kapeine kujineen. Nyt syksyn aikana täällä meidän alueella on laitettu kaikki jalkakäytävät ihan uuteen uskoon ja samalla kertaa myös Zhudi on mennyt uusiksi. Vanhoja rakennuksia on purettu ja tilalle rakennetaan uusia. Tiet asfaltoidaan uudelleen ja jalkakäytävät korjataan. Nyt kun kävin siellä, rakennustyöt on käynnissä ja joka paikassa kaivinkoneet kaivavat vanhaa ja miehet naputtelevat uutta tilalle.Baole Lun kävelytie, ennen tässä mahtui kävelemään yksi ihminen, nyt jopa viisi :)


Zhudi-townin pyörä/mopoparkkipaikka laitetaan myös uuteen uskoon


Temppeli saa jäädä, mutta kaikki ympärillä on uusittu


Toiset talot on purettu kokonaan ja uutta rakennetaan tilalle


Pyykkipäivä on joka päivä


Silti kylä toimii edelleen hienosti. Otin kuvan esimerkiksi yhdestä parturista, joka on nyt puoli vuotta leikannut miesten hiuksia samalla rakennuksen rauniolla. Kesällä hänellä oli auringonvarjo, nyt hän oli löytänyt jostain kaksi vanhaa patjaa, joista oli rakentanut "seinät" itselleen. Kun kävelin ohi, hän oli juuri ajamassa asiakkaansa partaa.
Tämä kuva on otettu kesällä

Ja tämä nyt, kuvassa mies ajaa asiakkaansa partaa


Jokaisessa kylässä on aina myös aukio, jossa pelataan korttia, mahjongia ja tanssitaan. Niin tietysti myös täällä :) Ja autoja kun on aina paljon, niitä sitten voi parkkeerata mihin ne nyt sattuvat mahtumaan ;)Päivätanssit

Ihan hyvin auton voi parkkeerata näin, jos se ei muuten mahdu :)


Samalla reissulla kävin myös tuossa meidän lähipuistossa. Siellä aina samat papat lennättävät leijaa ja iloitsevat kun jään ihmettelemään heidän leijanlennätyspuuhiaan.
Papparaiset lennättämässä leijaa

Oli ihan oikeasti tosi kylmä :)


Pari viikkoa sitten täällä asuvat ystävämme ottivat koiran ja olivat pyytäneet näitä compaundien tee-se-itse-miehiä rakentamaan aidan koiralle, ettei koira karkaa. Ystävillämme oli ollut ajatus sellaisesta vihreästä verkkoaidasta, mutta ilmeisesti compaundin miehet ajattelivat, että tehdään kerralla vähän tukevampi aita. Ja se tehtiin puusta. Ystäviemme piha on suhteellisen iso ja pihalla kasvaa tasan yksi puu, joka nyt sitten juuri sattui osumaan aidan kohdalle (ja miesten mukaan aita kuulemma oli suora) No, kuva kertokoon enemmän. Nämä jutut ovat tietyllälailla niin älyttömän ärsyttäviä, mutta toisaalta niin hölmöjä, että eihän näille kertakaikkiaan voi kun nauraa :D :D No se puu nyt vaan osui tuohon kohdalle :D :D


Myös nämä kiinalaiset kyltit ovat välillä niin uskomattomia. Mm. tuossa meidän uudella ostarilla menee vieressä pienehkö joki ja sen eteen on tehty tietysti aita, ettei sinne kukaan putoa, mutta mitä kyltissä varoitetaan...;)Do not lean against the ELEVATOR :D
Hauskaa loppupäivää :)

Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti