maanantai 6. maaliskuuta 2017

Yksin Suomi-lomalla

Pikku prinsessan varpaat <3


:)Moikka,

Blogi on ollut hiljainen, sillä vietin lähes pari viikkoa Suomessa. Yksin ollessani ehdinkin vaikka mitä...etenkin kun jetlagin takia taas heräilin joka aamu klo 6-7.00. Ensimmäisinä aamuina heräilin jo ennen viittä, ja pilkkopimeässä keittelin kahvia ja lämmittelin takkaa hiljaisessa talossa <3
Aamupalaa klo 5.00
Sain lennolla nukuttua muutaman tunnin ja sen takia pysyinkin koko illan hereillä ja menin heti maanantaina illalla kuoroni treeneihin. Oli mukava nähdä kaikkia ystäviä kerralla ja vaihtaa vähän kuulumisia ja tietysti ennenkaikkea laulaa. Yritin lauleskella jonkin uuden biisin alttostemmaa, mutta treenien lopuksi lauloimme yhdessä vanhoista biiseistä Elämän Sain Soimaan ja tulipa hyvä mieli :) Kuorotreenien loputtua klo 20.30 ei tarvinut enää miettiä tuleeko uni :)
Tervetuloa Suomeen...matkalaukkuja odottamassa oli yksi ihminen :D


Havina <3Olin viikolla myös siskoni luona yökylässä ja sain kerrankin kunnolla viettää aikaa siskoni lasten kanssa. Kävimme iltakävelyllä aikamoisessa lumisateessa, siskoni lämmitti illalla pihasaunan meille ja teimme hyvää ruokaa. Saunoimme ekaluokkalaisen kummipoikani kanssa oikein kunnolla ja höpötettiin lauteilla ihan koko aika.
Pienimmät kärryyn ja iltakävelylle

Hyviä unia prinsessa <3

Ja tädin kanssa höpsöttelyä tietenkin <3Aamusta heräilimme tietysti taas aika aikaisin. Ekaluokkalainen lähti kouluun ja me loput lähdimme aamupalan jälkeen äiti-lapsi kerhoon, jossa olikin vuorossa valokuvaus. Kerhon tuohua seuraillessani muistelin samalla aikoja, kun kävin Karan ja Oskun kanssa aikoinaan vastaavassa kerhossa. Ja noista hetkistä on aikaa, sillä joulukuussa  meidän Kartsu täyttää 18v... Ja kävinhän muuten myös kaksosperheiden kerhossa Samun ja Juhon kanssa. Sinne lähteminen oli kyllä vaan monesti sellainen show, etten ihan joka kerta lähtenyt kerhoilemaan, vaikka kaikki siellä olevat äidit olivatkin kaksosten kanssa ihan samassa tilanteessa kuin minäkin :)
Yöllä oli pyryttänyt kunnolla luntaValokuvauksessa

Kerhoilua ja kahvitteluaSuurin syy matkalleni oli kuitenkin meidän mökkiprojekti, joka alkaa olla nyt loppusuoralla. Valmista pintaa tulee kovaa vauhtia ja teimme viimeisiä päätöksiä rakennusmiesten kanssa. Kävin mökillä myös oikein hommissa, eli kuultomaalasin parven seinät. Parvi on matalammilta kohdiltaan sen verran matala, että ihan työergonomia ei tässä kohtaa ole se paras :)
Tyytyväinen maalari

Eikun hommiin

Kävin myös vanhempieni kanssa moikkaamassa mummuani Padasjoella. Minulla on molemmat mummuni vielä elossa ja yritän aina Suomessa käydessäni käydä tapaamassa heitä molempia. Toinen mummuistani on nyt 88-vuotias ja toinen täyttää tänä vuonna 92-vuotta Tämä 92-vuotias mummu on todella aktiivinen edelleen, laulaa kuorossa, pitää todella hyvää huolta ulkonäöstään, lenkkeilee ja syö terveellisesti. Padasjoen mummu on ollut vähän huonommassa kunnossa, mutta nyt vieraillessamme hänen luonaan mummu oli aika reippaalla tuulella. (mainittakoon vielä, että yksi isomummuistani eli 104-vuotiaaksi, joten pitkäikäistä sukua ollaan)

Kävin myös ystäviemme mökillä kyläilemässä ja saunomassa. Oli ihana jutella rauhassa ja saunoa kunnolla. Kävin myös kahden eri naapurin luona kyläilemässä ja näin monta hyvää ystävääni. Tein lumitöitä joka välissä ja kävin myös vanhempieni kanssa illallisella lempiravintolassani Popinossa. Höpöttelin pariin kertaan kuulumiset mieheni siskojen ja appivanhempieni kanssa <3 Ehdin siis tehdä valtavasti juttuja, joita koko perheen kanssa lomaillessa ei kertakaikkaan ehdi tehdä.
Ehdottomasti minun lempi talviurheilulaji ;)

KävelylläKevätaurinko

Ystäviemme mökilläKotona kaikki oli sujunut todella hyvin, mutta lapset toki odottivat jo äitiä, äidin tekemää ruokaa ja tuliaisia oikein tosissaan. Täällä kotona kevät oli edennyt nopeasti ja puut vihertävät ja magnoliat alkavat nyt kukkimaan. Kevät on ihanaa aikaa myös täällä, kun luonto heräilee. Täällä on toki monia ikivihreitä kasveja, mutta myös niitä, jotka syksyllä pudottavat kaikki lehtensä. Nyt lauantaina sää hellikin meitä kunnolla ja tuli jo ihan kesäinen fiilis, sillä lämpötila nousi 22 asteeseen. Suomi-koulun aikana teimmekin mieheni kanssa pitkän kävelylenkin ja iltapäivän vietimme futiskentän laidalla :)
Poissaollessani jäbät pelailivat isin kanssa tennistä

Ihana magnoliaEi kommentteja:

Lähetä kommentti