maanantai 10. huhtikuuta 2017

Spring break Kiotossa ja Osakassa
Osakan linna


Moikka :)

Nyt on taas lomailtu. Viime viikolla koulusta ja töistä oli lomaa ja vietettiin spring breakia. Oskari lähti oman U16-joukkueensa kanssa jo perjantaina 31.3. Englantiin 10 päiväksi. Ohjelma oli rakennettu aivan mielettömän hienosti, joten taidan Oskun retkestä kirjoitella ihan oman postauksen kun saan matkan kuvat :)
Hyvää matkaa rakas <3


Meidän loppuperhe vietti sitten alkuloman kotona. Ilma oli viikko sitten todella lämmin ja suunnittelimme jo ulkokalusteiden viemistä terassille. Päädyimme kuitenkin syömään vaan jätskit viikonloppuna ulkona ja tällä viikolla kun kesä viimein alkaa, saa terassikin kalusteensa.

Jäbät parturin jälkeenSitten tietysti pihapelit ja 

Jätskit ulkona kun mittari näytti jo 23 lämmintäViikko sitten pojat viettivät myös synttäreitään kutsumalla parhaat ystävänsä meille yökylään. Molemmat sai pyytää yhden ystävän, sillä muuten siitä olisi tullut pelkkää koheltamista. Yökyläily sujui hienosti ja lauantaina kävimme vielä tietysti äänestämässä kunnallisvaaleissa Suomen konsulaatissa.
Voi tämän porukan käkätyksen määärää


Ja äänestämässäTiistaina heräilimme aikaisin ja lähdimme kohti Japania. Saimme Karoliinan espanjalaisen ystävän Martinan mukaan matkalle. Lensimme Osakaan, jonne lento yllättäen kestikin vain 1,5 tuntia. Päämatkakohteemme oli kuitenkin Kioto, jossa ei ole lentokenttää ollenkaan. Olin etukäteen keskustellut japanilaisen ystäväni kanssa mikä olisi paikka, josta japanilaisuudesta saisi kaikkein eniten irti ja missä näkisi mahdollisimman hyvin kauniin sakuran. Sakura (eli kirsikankukinta-aika) oli nyt parhaimmillaan. Lajikkeita on toki paljon ja lähes aina joku lajike kukkii, mutta tällä hetkellä oli sakura oli ehdottomasti "kukkeimmillaan". Niin niin älyttömän kaunista ihan joka paikassa.
Kara nappasi upean kuvan kun olimme matkalla lentokentälleOsakasta Kiotoon pääsee joko bussilla tai junalla. Me hyppäsimme junaan ja puksuttelimme Kiotoon vähän reilun tunnin junamatkan. Sakuran aikaan Kioton hotellit ovat tupaten täynnä ja koska hotelleja ei ole tarpeeksi, hinnat nousevat oikeasti pilviin. Yritin pitkään etsiä sopivaa hotellia Kiotosta ja katselin jo airbnb-vaihtoehtoja. Lopulta mieheni kysyi japanilaiselta työkaveriltaan mikä olisi paras vaihtoehto majoittumiseen. Japanilainen työkaveri kertoi, että ehdottomasti kannattaa harkita Kioton lähellä olevaa kaupunkia nimeltään Otsu, jossa on hienoja hotelleja upealla paikalla järven rannalla. Otsu sijaitsee Japanin suurimman järven Biwan etelä- ja länsirannalla ja asukkaita siellä on 343 000. Hotellihuoneista oli todella upeat näköalalat suoraan järvelle ja auringonnousu ja -lasku olivat mielettömän upeat.
Matkustettiin muutaman päivän aikana enemmän junalla kun viimeisen 10 vuoden aikana yhteensä ;)


Hotelli oli lähes kiinni järvessä 

Järvellä tehtiin myös risteilyjä siipiratasaluksella

Auringonlasku
Hotelli sjaitsi upealla paikalla ja kaikista huoneista oli mielettömät maisemat

AuringonnousuOlimme etukäteen miettineet tietyt paikat, jotka ehdottomasti piti nähdä. Sää piti myös ottaa huomioon, sillä ennuste muuttui koko ajan ja lopulta torstaille luvattiin sadetta. Niinpä keskiviikkona hyppäsimme heti aamusta junaan ja ajelimme Fushimi Inari-taisha -alueelle. Šintolainen Fushimi Inari-taisha pyhäkköalue on yksi Kioton vierailluimmista turistikohteista. Tunnuksenomaista Fushimi Inarin alueelle ovat sen tuhannet oranssit portit (torii) sekä temppelirakennukset, jotka ovat todella upea ja näyttävä näky.

Karolina tunnisti heti, että tälle on olemassa oma emoji ;)


Fushimi Inari-taishalta kävelimme kapeita kujia pitkin takaisin metroasemalle ja ajelimme seuraavaan kohteeseen, joka oli Kiyomizu-dera temppelialue. Kiyomizu-dera eli kirjaimellisesti "puhtaan veden temppeli" on buddhalainen temppeli Higashiyama-kun alueella. Kävelimme puiston reunaa ylös temppelille ja matkalle osui valtava hautausmaa. Ylhäällä kohosi upea temppelialue. Sää oli muuttunut aamupäivästä hyvin paljon pilvisemmäksi, joten kuvat saisivat vielä paremman oikeuden jos taustalla olisi ollut sininen taivas :)
Valtava hautausmaa, josta tässä vain pieni osaOsku vaan puuttuu <3Temppelialueen kierrettyämme kävelimme alas kapeita kujia pitkin, ihailimme kauniita maisemia, kimonoihin puettuja naisia ja välillä pysähdyimme kahvilaan istuskelemaan ja hörppäämään kahvia.


Ihmisiä oli kujilla paljon
Kävelimme Yasaka Shrine -puistoon, joka oli aivan täynnä ihmisiä piknikillä sekä myyntikojuja ihan joka lähtöön. Juttelimme yhden myyntikojun pitäjän kanssa ja hän kertoi, että tässä puistossa sakura oli näinä päivänä aivan parhaimmillaan. Ihmiset ottavat töistä vapaapäivän ja tulevat piknikille kirsikkapuiden alle syömään, nauttimaan kauniista maisemista ja ihailemaan puita. Tämä tietty aika puistossa kestää vain vajaan viikon.Illallisella kävimme Gionin alueella syömässä paikallista erikoisuutta okonomiyakia, joka on japanilainen paistettu ruokalaji ja jossain määrin muistuttaa eurooppalaista munakasta. Japaninkielinen nimi okonomiyaki tarkoittaa suurin piirtein "se mitä haluat kypsennettynä"; okonomi tarkoittaa "mistä pidät" ja yaki tarkoittaa "paistettu" tai "keitetty".Okonomiyaki


Okonomiyakin keskeisiä aineksia ovat vehnäjauho, raastettu jamssi, kananmuna ja silputtu kaali. Nesteenä on vesi tai dashi-liemi, joka on valmistettu keittämällä merilevästä ja kalasta. Lisäksi okonomiyakissa voi olla monenlaista lihaa, äyriäisiä, vihanneksia ja juustoja. Koostumuksensa takia sitä usein verrataan länsimaisiin munakkaisiin ja pizzoihin, ja joskus sitä nimitetäänkin japanilaiseksi pizzaksi. Okonomiyaki oli oikein hyvää ja täyttävää. Illallinen oli oikein onnistunut ja sen jälkeen oli hyvä kävellä junalle ja puksutella takaisin hotellille lepuuttamaan jalkoja.


Kioton näkötorni


Torstaina lähdimme taas aikaisin liikkeelle, sillä päiväksi oli luvattu sadetta. Menimme Arashiyaman alueelle, joka sijaitsee Kioton länsipuolella ja jossa on kauniita temppeleita ja bambumetsä, jonka ehdottomasti halusin nähdä. Maksoimme sisälle temppelin takana olevalle kauniille puistoalueelle, jonka kierrettyämme pääsimme bambumetsään. Bambumetsässä oli "pari" muutakin, joten seesteisistä kauniista tyhjistä kujista sai vain haaveilla :)BambumetsäBambumetsältä kävelimme vanhalle Togetsu-kyo sillalle, joka on Arashiyama-alueen symboli. Sillan toisella puolella joenrantamilla ihmiset istuskelivat ja nautiskelivat päivästä...eikä muuten vieläkään satanut. Vuoren rinteillä kirsikkapuut kukkivat todella kauniisti.

AppelsiinipuuOlin kertonut lapsille apinametsästä, joka lopulta sijaitsikin 20 minuutin jyrkän kävelymatkan päässä vuoren rinteillä. Karoliina ja Martina ottivat pojat, maksoivat pääsymaksun ja lähtivät kapuamaan vuoren rinnettä ylöspäin. Pikkupojat halusivat ehdottomasti nähdä apinat ja niitähän siellä ylhäällä myös riitti. Sillä välin me mieheni kanssa kävelimme pitkin joenvartta ja katselimme kauniita maisemia ja ihmisiä, jotka olivat soutelemassa joella.

Päivä oli ollut pitkä ja kävelykilometrejä oli tullut aika paljon, joten päätimme matkustaa suoraan iltapäivästä Otsuun ja mennä vasta siellä syömään. Valinta oli oikea, sillä Otsuun saavuttuamme vesisade alkoi. Illalliselle saimme kävellä sateenvarjojen kanssa, eikä illallispaikan löytäminen nälkäisinä ollut taas se mukavin homma....etenkään kun pääasiassa kaikissa ravintoloissa listat oli vain japaniksi ja yhdenkin pihviravintolan halvin pihvi maksoi 110euroa kappale...no ei sitten menty :D

Perjantaina oli aika pakata kimpsut ja kampsut ja lähteä kohti Osakaa. Halusimme nähdä palan myös Osakaa, vaikka kaupunki onkin enemmän suurkaupunki korkeine ja uusine taloineen. Kiotossa on asukkaita 1,5 miljoonaa ja kaupungin sanotaankin olevan Japanin kulttuurin keskus ja kaupungissa vaalitaan vanhoja perinteitä. Osaka taas on Japanin talouskeskus, eikä varsinaista perinteistä japanilaista kulttuuria kaupungissa näy. Osakassa asukkaita on 2,5 miljoonaa.

Osakassa hotellimme sijaitsi lähellä päärautatieasemaa ja shoppailukatuja, joten tytöt tekivät selvän päätöksen jäädä keskustaan kiertelemään ja me muut lähdimme ihastelemaan Osakan linnaa. Vaikka koko ajan satoi vähän, sade ei haitannut kuin valokuvien laatua. Sain kuitenkin napattua muutaman hyvän kuvan Osakan linnasta, jota ympäröi valtavat kirsikka-, luumu- ja persikkapuiden puistot. Todella kaunista jälleen!!

Linnalta palattuamme kiertelimme kaupungilla ja kävimme kävelemässä kujilla, jotka olivat täynnä ravintoloita, pubeja .pelipaikkoja. Perjantai-iltana porukkaa oli todella paljon liikenteessä ja jokaisen suojatien kohdalla oli 4-5 vanhaa eläkeläispapparaista tienohjaajina. Japanissa tunnetusti ihmiset ovat vielä eläkeiässäkin töissä, sillä heillä ei kertakaikkiaan ole varaa jäädä vain kotiin.

Lauantaina ehdimme vielä ihmetellä Osakan kauppoja. Kävimme mm. kahdeksan kerrosta korkeassa elektroniikkakaupassa, josta löytyi kaikkea maan ja taivaan väliltä. Kuvissa oleva kitarakauppa oli myös tosi tunnelmallinen. Matka oli kaikinpuolin täydellinen. Pikkupojat eivät kertaakaan valittaneet, vaikka kävelykilometrejä tuli todella paljon. Olemme yleensä mieheni kanssa käyneet kaupunkilomilla kahdestaan, mutta lasten kanssa täytyy vaan osata pitää tarpeeksi taukoja.
Käsityönä tehtyjä kitaroitaVanhojen kirjakauppojen kuja

Ja kotiin <3


Japani maana on täysi vastakohta kiinalaisille. Kaikki jonottavat, ovat kohteliaita, eivät ryysi junaan tai lentokoneeseen ja liikenne sujuu. Ihastuin jo viime keväänä japanilaisuuteen kun kävimme Oskun kanssa Naganossa lätkäturnauksessa. Silloin sain vain pienen palasen japanilaisesta kulttuurista, mutta nyt voin todella sanoa nähneeni paljon. Hieno matka ja voin lämpimästi suositella Japania matkustuskohteeksi. Kiotossa kuulemma ruska on myös yleensä todella upea.

Tekstin kirjoittamisen aikana myös meidän Oskari-herra palasi kotiin. Matka oli ollut Oskulle AIVAN mielettömän hieno ja ikimuistoinen...siitä siis seuraavaksi :)

SannaEi kommentteja:

Lähetä kommentti