maanantai 11. joulukuuta 2017

Suomi 100 -haaste

Heippa,

Sain blogihaasteen ennen Pekingissä asuneelta ystävältäni, ja hän oli lukenut tästä hauskasta haasteesta Sara/Housewife blogista. En ole aikaisemmin vastaillut mihinkään haasteisiin, joten tässä vastaukseni tähän mukavaan Suomi-aiheeseen haasteeseen:


Missä asut ja kuinka kauan olet asunut ulkomailla?

Asumme neljättä vuotta Shanghaissa Kiinassa. Asuimme vuodet 2010-2012 Prahassa, josta jäi valtavasti upeita muistoja

Kuinka usein käyt Suomessa? Milloin viimeksi ja onko seuraava kerta jo tiedossa?

Meille on hyvin tärkeää, että lapsille kasvaa vahvat juuret Suomeen. Vietämme koko kesäloman (2kk) Suomessa ja perinteisesti olemme olleet myös joulun joka vuosi Suomessa (tänä vuonna siihen tulee poikkeus)

Mitä kaipaat Suomesta?

Tietysti perhettä ja ystäviä, etenkin siskoni lapsia kaipaan paljon. Myös suomalaisia kauppoja ja niiden valtavaa valikoimaa kaipaan usein. Myös sitä, että yhdestä kaupasta saa yleensä ihan kaiken. Suurin kaipuuni on kuitenkin meidän mökille <3

Lempi-maisemasi Suomessa?

Meidän mökkimme Hämeenlinnan Lammilla on ehdottomasti paras paikka maailmassa. Hämeenlinna, kotikaupunkimme, tulee hyvänä kakkosena ;)

Miten meinaat juhlia itsenäisyyspäivänä?

Juhlimme Shanghain suomalaisten kanssa kauniissa Peace hotellissa 2.12. Varsinaisena Itsenäisyyspäivänä vietin päivän kahden suomalaisen ystäväni kanssa sekä pienen 6kk ikäisen tytöntylleröisen kanssa syömällä lounasta ja kahvittelemalla Suomi-teemalla. Illalla perheen kanssa söimme juhlaillallisen yhdessä. Tästä tulee vielä blogipostaus tänään illalla ;)

Mitä muotoilua teiltä löytyy ja onko jonkin esine tai astia, minkä haluaisit kotiisi tuoda Suomesta?

Meillä on kotona paljon Iittalan tuotteita näkyvissä ja tietysti mm. Pentikin sisustustuotteita.

Mikä on rakkain tavara, minkä olet tuonut Suomesta?

Meillä on käytännössä kaikki tavarat rakkaita, sillä muutimme suuren kontin kanssa ja toimme lähes kaikki kotimme tavarat mukanamme Shanghaihin. Näin teimme myös Prahassa ja koti tuntui heti kodilta kun tutut taulut ja kuvat oli seinillä <3

Mitä Suomalaista ruokaa rakastat?

Kaikkia kalaruokia. Täällä kala on niin kallista, että sitä tulee ostettua vain harvoin. Teen itse hyvin länsimaalaista ruokaa joka päivä, mutta myös muutamia aasialaisia ruokia on tullut näiden vuosien aikana opeteltua.

Entä mitä Suomalaista ruokaa inhoat?

En taida inhota mitään, mutta kesäkeitto ei kyllä ole hyvää.

Minkälaista elämää viettäisit/viettäisitte, jos asuisittekin edelleen Suomessa? Tai miten se ehkä poikkeaisi nykytilanteesta?

Suomessa arki olisi paljon kiireisempää. Olisimme molemmat töissä ja illat kuskaisimme lapsia harrastuksiin. Täällä harrastukset ovat koululla ja kun lapset tulevat koulusta kotiin, kaikki ovat illan aina yhdessä kotona.

Mitä pyydät aina lähettämään / tuomaan tuliaisiksi Suomesta?

Ruisleipää, kahvia, Oltermannia...tässä tärkeimmät. Joka kerta Suomesta tultuamme laukut pursuavat suomalaisia ruokia.

Mitä arvostat nykyään eniten Suomessa, mitä et ehkä osannut arvostaa ennen?

Puhdas ilma, kaunis luonto ja metsät, rehellisyys, ilmainen koulutus ja uskomattoman hieno ja luotettava terveydenhuolto.

Mikä Suomessa ärsyttää eniten?

Sateisuus, kylmyys ja syksyisin pimeys.

Mikä taas Suomessa on ihanampaa, kuin missään muualla?

Oma kielemme, luonto, puhtaus ja sauna.

Suomalaisinta minussa on...

Olen hyvin ylpeä suomalaisuudestani. Olemme asuneet kohta kuusi vuotta ulkomailla ja sanonta ”pitää mennä tarpeeksi kauas nähdäkseen lähelle” pitää sanasta sanaan paikkansa.

Puolisoni/läheisen mielestä suomalaisinta minussa on...

Kuinka tärkeänä pidän sitä, että lapsemme tuntevat itsensä suomalaisiksi ja oppivat myös puhumaan hyvin omaa äidinkieltämme suomea. Myös sisustustyylini on hänen mielestään kovin suomalainen/skandinaavinen ;)

Mitä nykyisen kotimaasi asukkaat tietävät Suomesta?

Täällä monet kiinalaiset tietävät kuinka kaunis ja puhdas Suomi on, sekä revontulet tulevat aina monen mieleen. Kansainvälisissä ympyröissä esim. koululla nousee aina esiin Suomen koulutus ja sen arvostaminen.

Kerron aina Suomesta...

Kuinka kaunista ja turvallista Suomessa on, ja näytän kuvia kauniista järvimaisemista. Myös Suomen koulutus on hyvin usein puheenaiheena. Tällä hetkellä kun esikoinen miettii yliopisto-opintoja, on hämmennys yleensä suuri, kun kerron ihmisille, että Suomessa yliopistot ovat ilmaisia ja todella hyviä.

Kuinka usein puhut Suomea?

Kotona puhumme vain suomea ja yritän olla sen asian kanssa tiukka.

Mikä on mielestäsi Suomen kielen kaunein sana?

Tätä ole ajatellut. Mielestäni koko kielemme on kaunis, mutta jos yksi pitäisi valita, ehkä ihana.

Entä rumin?

En osaa sanoa :)

Mikä lempimusiikkiasi Suomesta? Lempi-laulusi?

Kuuntelen pääasiassa vain suomenkielistä musiikkia ja paljon. Olen aina ollut musikaalinen ja rakastanut musiikkia. Katselemme myös perheen kanssa tv:stä kaikki mahdolliset suomalaiset musiikkiohjelmat. Lauri Tähkän Minun Suomeni, on kolahtanut viime päivinä.

Mitä suomalaista perinnettä teillä vaalitaan?

Yritän pitää mahdollisimman monipuolisesti kaikkia suomalaisia perinteitä yllä. Joulu on tietysti juhlista tärkein ja siinä meillä on luotu hyvin vahvat ja tärkeät perinteet.

Mitä terveisiä lähetät 100 vuotiaalle Suomelle?

Onnea rakas kotimaamme, ulkosuomalaisena kotimaan ja suomalaisuuden merkitys korostuu päivä päivältä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti