torstai 1. helmikuuta 2018

Talvi Shanghaissa


Moikka,

Sää todellakin yllätti sekä meidät että kiinalaiset viime viikolla. Koululta tuli jo keskiviikkona varoitus, että Shanghaihin oli luvattu kovaa lumisadetta, ja aluksi näytti siltä, että tänne meille sataa vain räntää. Torstaina koulua oli vielä ihan normaalisti, mutta illalla lumisade vain yltyi. Perjantaina aamulla heräsimmekin siihen, että lunta oikeasti oli myös maassa. Autotiet olivat sulia, mutta silti koulu oli kiinni, sillä kiinalaiset eivät ole tottuneet ajamaan sohjoisilla ja liukkailla teillä kesärenkailla...no kukapa olisi :)

Viimeksi täällä on ollut näin paljon lunta vuonna 2008. Meille tämä on neljäs talvi Shanghaissa ja nyt ensimmäistä kertaa lunta jäi oikein maahan. Pikkupojat ottivat tilanteesta kaiken ilon irti ja leikkivät pihalla koko perjantain vapaapäivän, vaikkakin aika onnettomilla talvivaatteilla :) Oskulla oli vielä lauantaina räntäsateessa peli, ja voittivat 3-1. Osku oli tehnyt kaksi maalia ja Oskun paras ystävä oli tehnyt myös maalin. Taisi siis olla pohjoisesta olevien poikien sää pelata jalkapalloa lumisateessa :)


Lumisateella meikäläisen kulkuneuvo on aika kylmä peli

Pikkupojat nauttivat vapaapäivästä 

Pojat opettivat meksikolaiselle ystävälleen kuinka lumiukkko tehdään <3Bataattikeitto ja porkkanasämpylät sopivat hyvin talvitunnelmaan 

Oskun futispeli


Sunnuntain aikana lumet sulivat pois ja sen jälkeen tulivat tilalle saasteet. Tämä kulunut viikko on ollut saasteiden kanssa ihan mahdoton. Täällä tammikuu on aina todella inhottava, ja etenkin loman jälkeen harmaa, kylmä, kostea ja saasteinen ilma on kamalaa. Kolme edellistä talvea on saasteiden kanssa ollut paljon paremmat ja viimekin talvena saasteisia päiviä oli todella vähän. Tänä vuonna tilanne on ikävä kyllä ollut huonompi. Mutta aina on myös jotain positiivista. Shanghain talvi on onneksi todella lyhyt. Vielä marraskuussa meillä oli todella lämpimät ja kauniit ilmat ja tammi-helmikuun vaihteessa olevan kiinalaisen uuden vuoden loman toinen nimi onkin Spring festival, joten helmikuusta alkaa virallisesti aina jo kevät, joka täällä on ehdottomasti parasta aikaa.

Viikon päästä tuo kiinalaisen uuden vuoden loma alkaa, hyppäämme Finnairin koneeseen ja lomailemme Suomessa mökillämme kaksi viikkoa. Voi että meillä on ollut ikävä mökille. Mieheni lentää Suomeen jo alkuviikosta ja minä ja lapset tulemme perässä perjantaina. Ohjelmassa olisi ainakin makkaran paistoa nuotiolla, takan lämmittämistä, laskiaispullia ja runebergintorttuja, saunaa, saunaa ja saunaa ja pari puutakin pitäisi kaataa :) Niin ja jos vaikka saisimme pienen luistinradan tehtyä järvelle. Eiköhän siinä ole täydellinen ohjelma Suomi-lomalle <3

Hyvää kiinalaista uutta vuotta, xīnnián kuàilè <3

Sanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti