tiistai 3. huhtikuuta 2018

Kevätterveisiä ja -kukkasiaMagnoliaMoikka,

Kevät on täällä aivan mielettömän kaunista ja ihanaa aikaa. Talvi kääntyy lämpimiksi keleiksi yleensä aika nopeasti. Toki kiinalaisille tälläinen +25 on vielä suhteellisen viileää ja he käyttävät edelleen toppatakkeja ja pipoja ulkoillessaan. Kukkivia puita on todella paljon ja niitä jaksan ihmetellä päivästä toiseen. Kukinta-aika kestää eri lajikkeilla pitkään, joten periaatteessa maaliskuun puolivälistä huhtikuun loppuun aina kukkii jokin. 

Maaliskuun lopulla vietettiin myös meidän "pikkumiesten" synttäreitä. Herrat täyttivät jo 9v ja saivat uudet pyörät synttärilahjaksi. Synttäripäivälle osui myös Juhon futispeli ja Samu oli hengessä mukana kannustamassa kentän laidalla. Pelin jälkeen maistuikin pizzat :)9v pojat <3

Futiskentällä


Ja pizzallaDumplingseja...nyt kun osaan niitä tehdä :)


Terassi pesty ja valmiina kesään


Ja sitten niitä kukkakuvia. Viime vuonna kävimme ihailemassa kirsikankukkia Japanissa ja siellä kukat olivat todella upeita. Mutta on niitä onneksi täälläkin. Kävimme nimittäin nyt viime lauantaina Shanghain toisessa Botanical gardenissa, joka sijaitsee täällä vähän sivummalla Chenshanissa. Puistossa oli todella paljon ihmisiä, mutta koska puisto oli suhteellisen iso, ihmiset jakaantuivat puistoon hyvin. Meillä oli lopulta kilpailu, kuka näkee ensimmäisenä länsimaalaisen ihmisen näköisen tai kiinalaisen miehen, jolla olisi shortsit. Lämmintä oli 28 astetta ja kaikilla ihmisillä takit päällä ja pitkät housut jalassa. Toki kiinalaiset miehet aika harvoin käyttävät ylipäänsä shortseja. Länsimaalaisia ihmisiä nähtiin koko puistossa kolme meidän lisäksi ja kiinalaisia olikin sitten viettämässä päivää...jokseenkin paljon (eikä yhdelläkään siis shortseja) :)

Puisto ei ollut niin kaunis kun toinen Botanical garden lähempänä keskustaa. Kirsikankukat olivat aikalailla jo lopettaneet kukintansa, mutta tulppaanit olivat täydessä kukassa. Tässä puistossa on myös ehkä Shanghain korkein kohta (jos taloja ei lasketa), sillä tämä koko kaupunki on täysin matalaa, eikä mäkiä ole missään. Täällä puistossa näimme ensimmäisen kerran korkean mäen Shanghaissa.Vielä viimeisiä magnolian kukkia

Shanghain korkein kohta

Tämä puu oli kuin jättimäinen yksi kukkanenKotona vielä grillimaisterimme grillasi kevään ekat pihvit ja makkarat


Lapsilla alkoi spring break koulusta ja tämä viikko siis lomaillaan kokonaan. Töistä on loppuviikko vapaata, sillä täällä vietetään "hautojen lakaisulomaa". Huomenna hyppäämme aikaisin aamulla koneeseen ja lennämme pulikoimaan Boracaylle pikkupoikien kanssa loppuviikoksi. Isot lapset jää kotiin opiskelemaan <3 Perillä pitäisi olla hyvät kelit odottamassa. Suora lento Shanghaista Boracaylle kestää reilut 3h ja perillä on vielä lyhyt auto- ja venematka odottamassa :) Nyt siis pakkaamaan.

Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti