perjantai 13. huhtikuuta 2018

Lomailua ja muuttohommia

Moikka,

Loma Boracayllä oli juuri sitä mitä ajateltiin. Rentoa löhöilyä poolilla ja beachilla. Pojat uivat aamusta iltaan altaalla ja vuokrasivat joka päivä sup-laudan ja suppailivat pitkin poikin vuorotellen. Söimme hotellin ravintoloissa, joten emme edes käyneet pahemmin pois hotellialueelta, muuten kun beachilla aamulenkillä käydessä. Hotelli oli ihana


Ja maisema parvekkeelta mielettömän upea

Kauneimmat auringonlaskut ehkä ikinäBoracaystä uutisoitiin paljon, sillä saari suljetaan turisteilta kokonaan parin viikon päästä. Saarelle on parin viime vuoden aikana tullut valtavasti lisää turisteja ja sitä myöten myös paikallisia tarvitaan lisää töihin. Liika on liikaa ja tätä kaunis saari ei ole kestänyt. Filippiineillä on hyvin köyhää ja tietyllälailla ahneus on koitunut tämän paikan kohtaloksi. Me emme hotellillamme huomanneet mitään ongelmia, ei meressä eikä hotellilla, mutta toki keskusta oli aikamoinen hökkelikylä ja keskustan kohdalla oleva beach taatusti huonossa kunnossa. Saaren remontti ja nämä talkoot tulevat siis varmasti tarpeeseen. Thaimassa ainakin yhdellä Phi Phi saarista sillä, jossa Beach-elokuva on kuvattu on käynyt samoin. Kävimme tuolla saarella kuusi vuotta sitten ja saaren ranta oli täynnä parkissa olevia mielettömän isoja veneitä, eikä missään kohdasta päässyt edes uimaan. Silloin jo ajattelin, että luulisi että tätä turistien määrää pystyttäisiin edes jotenkin rajoittamaan. Mutta lopulta sitten joudutaan tekemään näin radikaaleja päätöksiä, ennenkuin on ihan myöhäistä.
Mango on käsittämättömän hyvää Filippiineillä

Thank God it´s Friday :)


Kotona isot lapset olivat opiskelleet ahkerasti. Karoliina ylioppilaskokeisiin ja Osku IB-lukion pääsykokeisiin. Ja nyt onkin sitten muuttohommien aika. Kevään aikana vihdoin varmistui, että muutamme heinäkuun alussa takaisin Suomeen. Mieheni on ollut täällä parin viikon päästä viisi vuotta ja minä ja lapset neljä vuotta. Ajoitus on meidän perheelle täydellinen, sillä Karoliina kirjoittaa nyt ylioppilaaksi ja Osku aloittaa lukion. Osku on hakenut nyt Tampereen IB-lukioon sekä Hämeenlinnan normaaliin suomenkieliseen lukioon. Katsotaan sitten kesällä minne herra menee.

Pikkupojat aloittavat kolmannen luokan Hämeenlinnassa uudessa Nummen yhtenäiskoulussa. Pojat menevät siis ihan tavalliseen lähikouluun. Olemme toki toivoneet enkkupainotteista luokkaa, mutta sitä rehtori ei ole pystynyt lupaamaan. Poikien suomen kieli on tällä hetkellä siinä jamassa, että paluu Suomeen on tarpeen. Meillä puhutaan kotona aina suomea ja luemme kirjoja suomeksi, mutta silti 8h koulussa englanniksi meinaa vaan viedä voiton. Tässä vaiheessa jos tuon suomen kielen hukkaa, on se aina vaikeampaa sitten saada takaisin. Meidän lapset ovat tunteneet aina vahvasti olevansa suomalaisia ja ovat ylpeitä kotimaastaan. Ja vaikka me perheenä ja vanhempina olemme nauttineet valtavasti asumisesta ulkomailla, ei meidän lapsillemme aikuisena ulkomailla asuminen silti ole itsestään selvää.  Sen takia on tärkeää, että jos he päättävät asua ja elää tulevaisuudessa vain Suomessa, he myös osaavat äidinkielensä hyvin.

Talomme vuokrasopimus täällä on nyt irtisanottu ja muuttomiehet tulevat pakkaamaan tavarat 29.5. ja silloin kontti lähtee noin kahdeksan viikon risteilylle kohti Suomea. Olen kevään aikana käynyt läpi tavaroita, sillä talomme täällä on iso ja säilytystilaa riittää. Neljän vuoden aikana kaappeihin on tullut jos vaikka mitä tavaraa...Asumme kesäkuun Shanghain keskustassa ja kokeilemme myös miltä tuo city-elämä tuntuu J Kotiimme Hämeenlinnassa on nyt kevään aikana tehty remonttia ja pääsemme palaamaan sinne sitten heinäkuussa. Ja tietysti mitä odotamme kaikkein eniten, mökkielämää ja aikaa olla mökillä ihan rauhassa.

Olen kevään aikana miettinyt listaa Shanghaissa asumisen positiivisista ja negatiivisista puolista, mitä Kiina on meille opettanut ja mitä asioita arvostan jälleen vielä enemmän Suomesta. Kirjoittelen niistä ensi kerralla J

Ihania ja lämpimiä kevätpäiviä <3

Sanna

1 kommentti:

  1. Tervetuloa Suomeen! Minä ja esikoinen haikailemme jatkuvasti Kiinaan (tänään viimeksi keskustelimme), mutta pojat ovat onnellisia Suomessa :)

    VastaaPoista